Au început înscrierile pentru programul „Școala Altfel” 2013 la MNAR

Anul acesta, ce-a de-a doua ediție a programului „Școala Altfel”, dedicat activităților de educație non-formală, are loc în săptămâna 1–5 aprilie 2013. Muzeul Național de Artă al României se pregătește pentru a primi cât mai multe grupuri școlare și propune elevilor și profesorilor trasee tematice interactive atât în galeriile permanente ale muzeului – Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Europeană -, cât și la Muzeul Theodor Pallady și la Muzeul Zambaccian.

Important! Cadrele didactice sunt rugate să-și programeze vizitele, pentru o organizare cât mai eficientă și pentru a evita aglomerațiile neplăcute. Înscrierile se pot face prin telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile.

Muzeul Național de Artă al României oferă intrare gratuită grupurilor școlare pe parcursul săptămânii „Școala altfel” atât la sediul central, cât și la muzeele-satelit.

Traseele și informații suplimentare pentru învățători și profesori vor putea fi descărcate de pe site-ul muzeului, www.mnar.arts.ro, începând cu 15 martie 2013.

Traseele sunt adaptate pentru fiecare ciclu școlar: cele pentru clasele I-IV îi îndeamnă pe cei mici să găsească anumite detalii din tablourile expuse, în timp ce pe elevii din clasele V-VIII și pe liceeni traseele îi ajută să descopere și să afle mai multe informații despre capodoperele din galeriile permanente și din muzeele-satelit ale MNAR – Muzeul Theodor Pallady și Muzeul Zambaccian. Traseele cuprind informații semnificative despre lucrările selectate și despre autorii lor, precum și întrebări pentru participanți.

Programul „Școala Altfel” dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare a fost lansat de Ministerul Educației în 2012 și își propune implicarea elevilor și a dascălilor în activități non-formale, care să le valorifice talentele, preocupările extra-școlare și competențele în domenii cât mai diverse și interesante.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.