Au început înscrierile pentru programul „Școala Altfel” 2013 la MNAR

Anul acesta, ce-a de-a doua ediție a programului „Școala Altfel”, dedicat activităților de educație non-formală, are loc în săptămâna 1–5 aprilie 2013. Muzeul Național de Artă al României se pregătește pentru a primi cât mai multe grupuri școlare și propune elevilor și profesorilor trasee tematice interactive atât în galeriile permanente ale muzeului – Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Europeană -, cât și la Muzeul Theodor Pallady și la Muzeul Zambaccian.

Important! Cadrele didactice sunt rugate să-și programeze vizitele, pentru o organizare cât mai eficientă și pentru a evita aglomerațiile neplăcute. Înscrierile se pot face prin telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile.

Muzeul Național de Artă al României oferă intrare gratuită grupurilor școlare pe parcursul săptămânii „Școala altfel” atât la sediul central, cât și la muzeele-satelit.

Traseele și informații suplimentare pentru învățători și profesori vor putea fi descărcate de pe site-ul muzeului, www.mnar.arts.ro, începând cu 15 martie 2013.

Traseele sunt adaptate pentru fiecare ciclu școlar: cele pentru clasele I-IV îi îndeamnă pe cei mici să găsească anumite detalii din tablourile expuse, în timp ce pe elevii din clasele V-VIII și pe liceeni traseele îi ajută să descopere și să afle mai multe informații despre capodoperele din galeriile permanente și din muzeele-satelit ale MNAR – Muzeul Theodor Pallady și Muzeul Zambaccian. Traseele cuprind informații semnificative despre lucrările selectate și despre autorii lor, precum și întrebări pentru participanți.

Programul „Școala Altfel” dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare a fost lansat de Ministerul Educației în 2012 și își propune implicarea elevilor și a dascălilor în activități non-formale, care să le valorifice talentele, preocupările extra-școlare și competențele în domenii cât mai diverse și interesante.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.