Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Avertisment ANSVSA: Atenţie la mierea falsă!

Publicat: luni, 13 ianuarie 2014

Președintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a declarat că a discutat cu omologii bulgari cu privire la semnarea unui protocol referitor la importurile de miere de albine din Bulgaria, după ce s-a descoperit miere falsificată cu zahăr sau cu alte produse care pot să înlocuiască mierea.

„ Am mai discutat şi despre comerţul cu miere de albine, pentru că în perioada de vară sunt foarte mulţi bulgari care vând miere de albine în România. Vrem să avem un protocol şi aici, astfel încât să avem evidenţa producătorilor bulgari autorizaţi care vin spre România şi să evităm eventualele probleme în comerţul cu miere de albine, pentru că s-a mai descoperit miere falsificată cu zahăr sau cu alte produse care pot să înlocuiască mierea”, a declarat președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, citat de Agerpres.

Preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu, împreună cu dr. Cristian Duicu, dr. Dana Tănase şi Nicuşor Ciocănea, directori în cadrul Autorităţii, s-a întâlnit, joi, 9 ianuarie, la Ruse, în Bulgaria cu o delegaţie a Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria, condusă de către directorul executiv adjunct, dr. Radoslav Karabadzhakov.

S-a discutat, în principal, despre conjugarea eforturilor şi cooperarea pentru elaborarea unei strategii comune în ceea ce priveşte monitorizarea, controlul şi eradicare pestei porcine clasice.

Se doreşte ca, în cel mai scurt timp, să fie parcurse etapele necesare, astfel încât ambele ţări să poată exporta în spaţiul comunitar porci vii. În acest sens, partea română a propus organizarea unei şedinţe cu acest subiect, unde să se reunească specialiştii serviciilor veterinare din cele două ţări, la care să fie invitaţi să participe şi reprezentanţi ai Comisiei Europene

În cadrul întâlnirii au mai fost abordate aspecte privind: controlul circulaţiei animalelor, siguranţa alimentelor, controlul transporturilor de legume şi fructe provenite din ţări terţe (în special a celor din Turcia), comerţul cu miere de albine, sectorul laptelui şi al produselor din lapte, precum şi modul în care ANSVSA, împreună cu alte autorităţi abilitate ale statului realizează controlul în trafic pentru depistarea transporturilor ilegale de produse alimentare sau animale vii.

S-a concluzionat că este necesar şi benefic pentru ambele instituţii să încheie un protocol tehnic de colaborare pentru realizarea obiectivelor discutate şi agreate cu acest prilej.

De asemnea, s-a convenit organizarea unor întâlniri bilaterale, între reprezentanţii ANSVSA şi cei ai Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria, care să aibă loc o dată la două luni, pentru a discuta punctual fiecare dintre aspectele abordate şi de a identifica modalităţile optime de punere în practică a acestora.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76036

Publicat de la data ian. 13 2014. Categorii AGRICULTURĂ, Mediu, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 ianuarie 2020, 21:18
 

E
Senin
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1040 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 17:08
Prognoza 21 ianuarie 2020
Zi
 

SV
Soare
4°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 257.112 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team