Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Avionul care zboară cu 4.000 km/h

Publicat: miercuri, 10 aprilie 2019

 

Încă de când Concorde a avut primul zbor, o călătorie într-un avion supersonic a fost un vis. În curând, ar putea deveni o banalitate.

Boeing e doar una dintre companiile mari care lucrează la un avion supersonic. De data aceasta, specialiști din Marea Britanie au reușit să obțină însă cel mai bun rezultat. Iar asta se traduce într-o călătorie Londra – New York în doar o oră. Asta înseamnă un zbor transatlantic la o viteză de circa 4.000 de kilometri pe oră.

Reaction Engines e compania care lucrează la cea mai importantă parte dintr-un avion supersonic: răcirea. Astfel, ideea specialiștilor acestei companii e să atingă o viteză de Mach 3,3, ceea ce se traduce într-o viteză de peste 4.000 km/h.

Testele pe care le-a derulat compania până acum au simulat o viteză de trei ori mai mare decât cea a sunetului. Următorul pas o să fie să ducă testul la Mach 5,5, adică 6.800 de km/h. Sigur, avionul nu va fi gata de zbor de mâine. Nici măcar de anul viitor, dar în câteva decenii ar putea fi o soluție rapidă de transport dintr-o țară în alta, de pe un continent pe altul.

Avionul supersonic al viitorului ar fi un hibrid între avionul cu reacție și-o rachetă spațială. Avionul cu reacție și-a făcut foarte bine treaba de-a lungul mai multor decenii. E, totuși, limitat când vine vorba de viteză. Tocmai de aceea planul Reaction Engines e să combine designul unui astfel de avion cu tehnologia și viteza unei rachete spațiale.

Până când tehnologia de răcire cu care experimentează compania va fi implementată într-un avion de uz comercial, Reaction Engines speră s-o vândă în industria militară sau de transport spațial. Mai mult, compania speră că, la o scară diferită, va putea folosi tehnologia și-n mașini sport, care ar atinge viteze mai mari. Sau chiar în industrie.

Tehnologia de prerăcire pe care Reaction Engines vrea s-o folosească pe avioane supersonice prevede o răcire de la circa 1.000 de grade Celsius la temperatura camerei în 0,3 secunde.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=109803

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 aprilie 2019, 19:28
 

ENE
Soare
18°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 48%
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:18
Apus: 20:11
Prognoza 25 aprilie 2019
Zi
 

E
Soare strălucitor
22°C
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
8°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-04-2019 Ora : 10 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 10:00 si 16:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Măureni, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Doclin, Dalboșeț, Coronini, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici;Județul Timiş: Jimbolia, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-04-2019 Ora : 9 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 09:00 si 15:00 In zona : Județul Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze la rafală de până la 60...70 km/h

Loto

Horoscop

  • 205.468 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team