Vioara Întâi (First Violin) by Remus CERNAT (23)

EXCLUSIVITATE

Se spune că violoniștii ăia mai răsăriți, au fost atinși de o aripă de înger, iar cei extrem de talentați au fost mângâiați de Însuși Duhul Sfânt, reprezentat în iconografia noastră ortodoxă de un porumbel! Ei bine, foarte mulți artiști ajunși în vârf de carieră, se văd atât de geniali și speciali încât refuză să creadă că au fost atinși de un simplu porumbel, poate de o lebădă sau păun… chiar și mai mulți nu cred că talanții lor au fost dăruiți de Bunul Dumnezeu, ci că totul se datorează muncii și dârzeniei lor… De aceea, Îngerul nostru păzitor dobândit la Sfântul Botez, care nu ne părăsește nici o secundă pe parcursul vieții noastre pământești, se roagă pentru noi chiar și atunci când rătăcim și ne împăunăm și uităm de unde am pornit, uităm de primii noștri dascăli, de primul nostru Mecena, uităm că valoarea adevărată nu-și ridică niciodată poalele în cap! Ce păcat că Modestia a ajuns un arhaism… sau mai rău o slăbiciune! (Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

 

Îngerul tău drag se roagă

Să n-ai sufletul pârloagă

Să nu mai fii într-o doagă

Să ai trezvia întreagă

Să fii roditor smochin

Să fii bun cu cel străin

Și cu genul feminin

Fii smerit ca un creștin

Dacă vrei destin calin

Și să nu mai fii meschin!  

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă! Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă. De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă! De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

 

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

 

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri … Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism?  Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.