Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Avocaţii parlamentari ar putea pleda în procesele împotriva statului

Publicat: miercuri, 17 aprilie 2013

Deputaţii din Comisia Juridică au eliminat mai multe incompatibilități care interziceau avocaților parlamentari să pledeze împotriva statului, dar și într-o serie de cauze penale. Printre acestea se numără spălarea de bani și traficul de droguri. Astfel, aceştia au respins, marţi seara, potrivit unor surse parlamentare, o cerere de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu în ce priveşte legea privind transparenţa în exercitarea funcţiilor publice.

Votul nu a fost comunicat public, având loc în secret.

 Președintele Traian Băsescu a trimis o cerere de reeexaminare în ce privește transparența în exercitarea funcțiilor publice.

 În această cerere, Băsescu sesiza că este inoportun ca parlamentarii să pledeze în calitate de avocați împotriva statului, argumentând că eliminarea acestei incompatibilități, ”este de natură să pună în discuție imparțialitatea, obiectivitatea și independența parlamentarului, creând posibilitatea unui conflict de interese”.

Florin Iordache, deputat PSD, a declarat pentru B1 TV că Partidul Social Democrat nu va susține un astfel de amendament.

”Există un amendament, s-a discutat aseară cu Comisia Juridică. (…) Nu există un raport definitiv pe asemenea amendament. Oricum este regretabil dacă ar fi fost susținut de un anumit grup parlamentar. Ce vă pot spune eu este că parlamentarii PSD nu pot susține un astfel de amendament. Este împotriva legii, împotriva Agenției Naționale de Integritate, împotriva statutului parlamentar”, a declarat Iordache.

 Deputatul PSD susține că un astfel de amendament nu va trece de Comisia Juridică.

”Un astfel de amendament nu o să-l vedeți trecut și ieșit din Comisia juridică pentru că raportul de forțe ne permite în Comisia juridică de la Camera Deputaților să nu trecem un astfel de amendament. Ar fi o golănie”, a precizat Iordache.

 Inițial, președintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă de la PC, a susținut că raportul final nu a fost elaborat, fiind vorba doar de ”discuții în principiu”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4975

Publicat de la data apr. 17 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 iunie 2019, 13:00
 

ENE
Soare
29°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 10
Răsarit: 5:30
Apus: 21:02
Prognoza 17 iunie 2019
Zi
 

NNE
Parţial însorit cu furtună
32°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
19°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22 Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor și hărții Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22Fenomene vizate: […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 16 iunie, ora 22 – 17 iunie, ora 12 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate Mesaj : MESAJ 2ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 16 […]

Loto

Horoscop

  • 215.022 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team