Avro Manhattan: „Averea Bisericii Catolice sfidează orice rațiune”

Averea Bisericii Catolice este legendară. De multe ori de-a lungul timpului, Papa a fost considerat cel mai bogat om din lume.

Pe de altă parte, lista actualizată a așa-numitelor „păcate mortale”, publicată în anul 2008, cuprinde și „acumularea excesivă de avere de către câțiva” – nu se menționează dacă oameni sau entități…

Pe marginea averii Bisericii Catolice nu se pot face decât speculații și cel mult estimări. Lăsând la o parte documentele și arhivele de valoare excepțională pentru întreaga lume, cartea „Miliardele Vaticanului”, scrisă de filosoful Avro Manhattan, permite o mică ridicare de cortină.

Vaticanul are investiții extinse alături de familia Rothschild în Marea Britanie, Franța, America, alături de Crredit Suisse în Londra și Zurich, face afaceri cu băncile Hambros, Morgan, Chase-Manhattan, First National Bank din New York, Bankers Trust Company.

Vaticanul are miliarde de dolari în acțiuni în cele mai puternice corporații din toată lumea, Gulf Oil, Shell, General Motors, Bethlehem Steel, General Electric, International Business Machines etc.

Ne putem face o idee despre dimensiunile averii Bisericii Catolice dacă îl cităm pe un participant la Conferința Catoică de la New York, care spune că această averea acestei biserici nu este întrecută decât de cea a SUA”, detaliază autorul cărții, care menționează și descrierea unui preot catolic american, care afirmă că ”Biserica Catolică este cea mai mare corporație din SUA, are o ramură în fiecare cartier din țară, proprietățile sale le depășesc pe cele ale Standard Oil și U.S. Steel luate împreună, iar sistemul de venituri de la enoriași este comparabil cu cel al statului care colectează taxe. De altfel, toți Papii au stat cu fața întoarsă spre SUA”.

Un articol din The Wall Street Journal nota, la un moment dat, că „afacerile Vaticanului doar în Statele Unite sunt atât de mari, încât se vinde sau se cumpără direct aur, în vaoare de milioane de dolari la fiecare tranzacție”.

Practic, numai aurul pe care îl deține Vaticanul este estimat de revista United Nations World la mai multe miliarde de dolari, mult din acest tezaur aflându-se în SUA, Marea Britanie sau Elveția.

Dacă se adaugă la toate acestea proprietățile imobiliare, acțiunile și depozitele din toată lumea, bogăția Bisericii Catolice devine atât de formidabilă, încât sfidează orice rațiune.

Această instituție este cea mai mare putere financiară care există și are mai multe posesiuni decât oricare instituție, corporație, bancă, trust, multinațională, stat sau guvern din lume.

În timp ce Iisus Hristos era cel mai sărac dintre săraci, biserica pe care a edificat-o a devenit cel mai bogat dintre bogați”, adaugă Avro Manhattan.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.