Bacalaureat 2013: Rezultate finale la proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba maternă

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (12 – 14 iunie), din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat 2013. La această probă, s-au înscris 7.590 de absolvenți de liceu, dintre care 243 (1,88%) au absentat. Nici un elev nu a fost eliminat din examen. Rate ridicate de participare la proba de competențe s-au înregistrat în judeţele Harghita (2.016 elevi), Mureş (1.234 elevi) şi Covasna (933 elevi). Din totalul candidaților prezenți, 5.911 (77,88%) au intrat în posesia certificatului de utilizator experimentat, 1.283 (16,90%) au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 253 (3,31%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu.

 Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba maternă se stabileşte, de comun acord, de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate si transmise de CNEE.

Proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D), va începe luni, 17 iunie, şi se va încheia vineri, 21 iunie. Cei 139.946 de absolvenţi de liceu care s-au înscris vor susține acest examen în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.