Bacalaureatul, organizat doar în liceele şi colegiile naţionale importante

Ministerul Educaţiei a decis că examenul de bacalaureat din Capitală să fie organizat, în sesiunea august – septembrie, doar în liceele şi colegiile naţionale importante pentru a se evita orice suspiciune de fraudă.

Pentru sesiunea a doua a examenului de bacalaureat au fost înscrişi 8.675 de candidaţi, dar după finalizarea examenelor de corigenţă, este posibil ca numărul celor înscrişi să crească.

De asemenea, pentru sesiunea de anul viitor Ministerul Educaţiei ar putea decide organizarea bacalaureatului în centre asupra cărora nu a existat suspiciunea de fraudă.

Măsurile sunt luate după ce directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu, Costica Vărzaru, a fost arestă preventiv în scandalul pentru trafic de influență.

Procurorii au acuzat-o pe Costica Vărzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, că a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-i promova la probele de examen.

Avocatul Costicăi Vărzaru, fosta directoare de la liceul Bolintineanu, a declarat la ieșirea din sala de judecată, că femeia nu recunoaște toate acuzele care i se aduc, adică să fi pretins bani pentru comisia de bacalaureat pentru a influența negativ sau pozitiv susținerea examenului.

”Nu recunoaște toate acuzele care i se aduc, adică să fi pretins bani pentru comisia de bacalaureat pentru a influența negativ sau pozitiv susținerea examenului, însă a recunoscut că au existat anumite zvonuri și tentative cu privire la acest aspect, din partea unor persoane, însă nu le-a dat curs și nu a contribuit în mod activ la susținerea acestor acțiuni”, a spus avocatul.

Acesta susține că nu se poate vorbi de trafic de influență dat fiind că Vărzaru nu s-a aflat fizic în clasele în care profesorii supraveghetori ar fi primit bani.

”Nu a discutat în vederea unui trafic de infleunță, ci a dicutat ca profesorii să fie mai permisivi cu anumiți elevi. Nu este trafic de influență atâta timp cât nu avem obiectul material. Nu a avut cunoștință că trebuiau să se dea bani în mod cert la anumite persoane. A spus că a auzit că s-ar fi vrut să se facă acest lucru. Nu a primit bani, nu a pretins și nu a dat bani”, a conchis avocatul Costicăi Vărzaru.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.