Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Bacalaureatul, organizat doar în liceele şi colegiile naţionale importante

Publicat: joi, 25 iulie 2013

Ministerul Educaţiei a decis că examenul de bacalaureat din Capitală să fie organizat, în sesiunea august – septembrie, doar în liceele şi colegiile naţionale importante pentru a se evita orice suspiciune de fraudă.

Pentru sesiunea a doua a examenului de bacalaureat au fost înscrişi 8.675 de candidaţi, dar după finalizarea examenelor de corigenţă, este posibil ca numărul celor înscrişi să crească.

De asemenea, pentru sesiunea de anul viitor Ministerul Educaţiei ar putea decide organizarea bacalaureatului în centre asupra cărora nu a existat suspiciunea de fraudă.

Măsurile sunt luate după ce directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu, Costica Vărzaru, a fost arestă preventiv în scandalul pentru trafic de influență.

Procurorii au acuzat-o pe Costica Vărzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, că a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-i promova la probele de examen.

Avocatul Costicăi Vărzaru, fosta directoare de la liceul Bolintineanu, a declarat la ieșirea din sala de judecată, că femeia nu recunoaște toate acuzele care i se aduc, adică să fi pretins bani pentru comisia de bacalaureat pentru a influența negativ sau pozitiv susținerea examenului.

”Nu recunoaște toate acuzele care i se aduc, adică să fi pretins bani pentru comisia de bacalaureat pentru a influența negativ sau pozitiv susținerea examenului, însă a recunoscut că au existat anumite zvonuri și tentative cu privire la acest aspect, din partea unor persoane, însă nu le-a dat curs și nu a contribuit în mod activ la susținerea acestor acțiuni”, a spus avocatul.

Acesta susține că nu se poate vorbi de trafic de influență dat fiind că Vărzaru nu s-a aflat fizic în clasele în care profesorii supraveghetori ar fi primit bani.

”Nu a discutat în vederea unui trafic de infleunță, ci a dicutat ca profesorii să fie mai permisivi cu anumiți elevi. Nu este trafic de influență atâta timp cât nu avem obiectul material. Nu a avut cunoștință că trebuiau să se dea bani în mod cert la anumite persoane. A spus că a auzit că s-ar fi vrut să se facă acest lucru. Nu a primit bani, nu a pretins și nu a dat bani”, a conchis avocatul Costicăi Vărzaru.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10705

Publicat de la data iul. 25 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 mai 2019, 10:42
 

ESE
Predominant înnourat
23°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 25°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 11 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 5:43
Apus: 20:42
Prognoza 21 mai 2019
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu furtună
24°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

V
Senin
12°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 00:00 In zona : Județul Arad: Pecica, Nădlac, Vinga, Secusigiu, Semlac, Felnac, Șeitin, Peregu Mare;Județul Timiş: Timișoara, Sânnicolau Mare, Gătaia, Giarmata, Dudeștii Vechi, Ghiroda, Sânandrei, Comloșu Mare, Orțișoara, Cenad, Giroc, Moșnița Nouă, Teremia Mare, Liebling, Jamu Mare, […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 22 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 22:45 si 23:45 In zona : Județul Timiş: Deta, Gătaia, Săcălaz, Ciacova, Peciu Nou, Satchinez, Orțișoara, Sânmihaiu Român, Jebel, Liebling, Jamu Mare, Denta, Banloc, Giulvăz, Șag, Moravița, Voiteg, Dudeștii Noi, Ghilad, Birda, Livezile, Pădureni, Parța, Giera; Se vor semnala […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 22 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 22:25 si 23:30 In zona : Județul Timiş: Jimbolia, Variaș, Săcălaz, Lenauheim, Peciu Nou, Cărpiniș, Periam, Satchinez, Sânmihaiu Român, Lovrin, Biled, Sânpetru Mare, Cenei, Giulvăz, Uivar, Șandra, Saravale, Becicherecu Mic, Iecea Mare, Pesac, Checea, Foeni, Otelec, Giera; Se vor […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : ACTUALIZARE  INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 mai, ora 11 – 21 mai, ora 22 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică     […]

Loto

Horoscop

 • 210.247 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team