Baletul „FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ” – Premieră la OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Luni, 1 aprilie, ora 11.00 şi 13.00, la OPERA COMICĂ PENTRU COPII (Sala Giuleşti) va avea loc PREMIERA extraordinară a baletuluiFRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ”, în regia şi coregrafia lui MIHAI BABUŞKA, coregraf şi balerin cu o carieră impresionantă.

În această săptămână vor avea loc reprezentaţii în fiecare zi (luni – vineri), de la orele 11 şi 13, OPERA COMICĂ PENTRU COPII participând la Programul Educaţional „ŞCOALA ALTFEL”, un program iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Învăţământului cu sloganul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

  După ce a semnat regia, coregrafia sau adaptarea coregrafică pentru mai multe titluri celebre de balet clasic, Mihai Babuşka semnează pentru prima dată în carieră coregrafia şi regia spectacolului „FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ”.  Mihai Babuşka porneşte de la coregrafia clasică a îndrăgitului spectacol de balet, dar producţia OPEREI COMICE PENTRU COPII este restrânsă ca timp şi adaptată receptării micilor spectactori. Asistent maestru de balet este Cătălin Caracaş, solist şi maestru de balet al Operei Naţionale Bucureşti. În luna martie, OPERA COMICĂ PENTRU COPII a găzduit Baletul de Buzunar “PYGMALION”, o adaptare după George Bernard Shaw, în regia şi coregrafia aceluiaşi Mihai Babuşka.

Libretul baletului FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ este o reuşită combinaţie între basmul tradiţional, baletul clasic şi filmul de desene animate al lui Disney, iar coloana sonoră este asigurată de Alexandru Istrate, care a creat un colaj atractiv între muzica lui Ceaikovski şi banda sonoră a celebrului film de animaţie.

Din distribuţie fac parte: Alice Birjovanu, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Cristina Babalac, Andy Ardeleanu, Robert Ştefu, Daniel Manea, Mihai Pricope, Andrei Dogaru, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga, tinerii şi talentaţii balerini ai OPEREI COMICE PENTRU COPII. Ansamblul a fost distins recent cu Premiul de Popularitate acordat de Forumul Muzical Român şi cu premii speciale în turneul din India şi Sri Lanka (decembrie 2012 – ianuarie 2013).

Decorurile   şi  costumele  sunt semnate de VIORICA  PETROVICI, nominalizată în anul 2012 la premiile César, pentru filmul „La source des femmes”, în regia lui Radu Mihăileanu.

FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ

Balet de Buzunar

Adaptare după Fraţii Grimm

Regia şi coregrafia: MIHAI BABUSKA
Scenografia: VIORICA PETROVICI
Ilustraţia muzicală: ALEXANDRU ISTRATE
Asistent regie: CĂTĂLIN CARACAŞ

 

PROGRAM

Luni 1, 15, 22, 29 Aprilie – ora 11.00, ora 13.00
Marţi 2, 16, 23, 30 Aprilie – ora 11.00, ora 13.00
Miercuri 3, Joi 4, Vineri 5 Aprilie – ora 11.00, ora 13.00

 

 •  

 

STELA POPESCU revine pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII, ca regizor al musicalului “SCUFIŢA ROŞIE”!

                Musicalul „SCUFIŢA ROŞIE”, o adaptare după Fraţii Grimm este regizat de marea actriţă STELA POPESCU, muzica fiind semnată de compozitorul Roman Vlad. Acesta va fi programat în aprilie, vinerea, de la orele 17.00. „Scufiţa roşie înseamnă pentru mine o experienţă de mare emoţie pentru că este primul spectacol pe care l-am regizat, iar colaborarea cu OPERA COMICĂ PENTRU COPII înseamnă mereu o bucurie pentru mine. Când lucrezi cu Smaranda Oţeanu Bunea nu greşeşti niciodată, rezultatul nu poate fi decât unul foarte bun” – spunea Stela Popescu.

Scenografia este semnată de Directorul Artistic VIORICA PETROVICI, iar asistent de regie este SORINA TIRON.

                Celebra poveste prinde viaţă prin cântec în interpretarea micilor vedete ale OPEREI COMICE PENTRU COPII: Jennifer Dumitraşcu, Roberta Enişor, Bogdan Şerban, Lucia Racoveanu, alături de colegii lor „mari” Gabriela Daha, Raluca Oprea, Valentin Racoveanu, Valentino Tiron şi Andrei Lazăr. Coregrafia este semnată de Sorina Tiron. Îşi dau concursul BALETUL OPEREI COMICE PENTRU COPII: Alis Gheorghe, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Mihai Pricope, Andy Ardeleanu, Ionuţ Birjovanu, Daniel Manea, Octav Iuga şi membri ai Ansamblului de Copii CONTRAPUNCT.

“SCUFIŢA ROŞIE”

Musical

Adaptare după Fraţii Grimm

Regia: STELA POPESCU

Muzica: ROMAN VLAD
Coregrafia:  SORINA TIRON

Scenografia: VIORICA PETROVICI

 

PROGRAM

Musicalul “SCUFIŢA ROŞIE”

Vineri 5, 12, 26 aprilie, ora 17.00

 •  

 

Despre MIHAI BABUŞKA:

                Regizor şi coregraf al Operei Comice pentru Copii (din 1993) şi prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti, MIHAI BABUŞKA este absolvent al Şcolii Academice a Teatrului Mare din Moscova în 1977 şi al Liceului de Coregrafie din Bucureşti în 1978. În 2005 a absolvit în SUA un program de specializare în Managementul Artistic al companiilor de balet. A fost Prim-solist al Ansamblului de Dans Clasic şi Contemporan Fantasio din Constanţa (1979-1980), iar din 1980, cu întreruperi, este prim-solist al Operei Naţionale din Bucureşti.  Între 1985 – 1987 a activat la Tokyo (Japonia), între 1988 – 1992 a fost prim-solist al Operelor din Belgrad şiNovi Sad (Iugoslavia), iar între  2001 – 2008 a condus Compartinemtul Balet al ONB. Pentru activitatea sa a fost distins cu numeroase premii: Premiul Teatrului Naţional Sârb din Novi Sad, Premiul I la Concursul Internaţional de Dans Iugoslav, Premiul de Excelenţă al Uniunii Criticilor Muzicali (2001) şi a primit distincţia de Cavaler al Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” (2002). A fost bursier al Programului Guvernamental „Lideri-Vizitatori internaţionali”, pentru management artistic, SUA, 2005.

 

ROLURI:

 • Siegfried, Rothbart – „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski;
 • Desirée – „Frumoasa din pădurea adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski;
 • Prinţul -„Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski;
 • Colas – „La fille mal gardée” de F. Herold – J. Lanchbery;
 • Basil – „Don Quijote” de Leon Minkus;
 • Albert, Hans – „Giselle” de Adolphe Adam;
 • Romeo – „Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev;
 • Don José – „Carmen” de Georges Bizet;
 • El – „Carmina Burana” de Carl Orff;
 • Solor – „Baiadera” de Leon Minkus;
 • Fariz – „Şeherezada”;
 • Mama Vitregă – „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev;
 • Karenin – „Anna Karenina” (colaj muzical);
 • Danillo – „Floarea de piatră” de Serghei Prokofiev;
 • Alesul – „Sărbătoarea primăverii” de Igor Stravinsky
 • Quasimodo –Cocoşatul de la Notre-Dame”

Creaţii coregrafice:

 • regia şi adaptarea baletului “Don Quijote” (2000), “Baiadera” (2004) ;
 • regia şi coregrafia baletului Cenusareasa (2002);
 • piese pe muzică de Éric Satie, Aram Haciaturian, Frederic Chopin, Karl Jenkins
 • pe muzică traditională românească.

 

v  

 

                        OPERA COMICĂ PENTRU COPII

18 PREMII INTERNAŢIONALE

30 PREMII NAŢIONALE

aprox.  200 de SPECTACOLE / stagiune

peste  60.000  de SPECTATORI/ stagiune

60 de TITLURI în REPERTORIUL GENERAL

TURNEE INTERNAŢIONALE : Croatia, Austria, Coreea de Sud, India, Israel, Spania, Canada, SUA (în iunie 2011 music-hall-ul „O NOAPTE FURTUNOASĂ” a fost prezentat la New York, pe Broadway, pe scena celebrei Tawn Hall), Italia, Tunisia, Republica Dominicană, Egipt, Germania, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Sri Lanka;

își dau concursul TINERE VEDETE ALE SCENEI LIRICE ROMÂNEȘTI

SMARANDA OŢEANU BUNEA este Director Fondator al celebrei institutii de cultură a Bucurestilor care a împlinit anul acesta 10 ani de la instituţionalizarea sa.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

OPERA COMICA pentru COPII – INSTITUTIE PUBLICA DE CULTURA A PRIMARIEI Municipiului Bucuresti

 

Pentru rezervarea biletelor la spectacolele noastre, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 021/319.28.19, de luni până vineri între orele 9.00 – 16.00. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.