”Bambi D art School”: Laborator pentru glorie!

”Bambi D art School” este un vis devenit realitate, un proiect la care Denisa Tănase – Brotac lucrează de cîțiva ani, ca o încununare a solidei sale pregătiri muzicale de 15 ani, asta însemnînd liceul de muzică și facultatea de profil, absolvind ”Pedagogia muzicală” cu nota maximă. La aproape două decenii de la debutul pe marile scene, cu duetul Bambi, Denisa a simțit că este momentul să dea lecții de canto și pian celor mici, împărtășindu-le din experiența ei. Școala, deschisă în toamna anului trecut, este o afacere de familie, cum s-ar spune, celelalte cadre didactice fiind sora ei Raluca Tănase, cealaltă jumătate a duetului Bambi (clasa de Actorie), și nașa Denisei, fosta balerină Dana Iortoman, care se ocupă de cursurile de dans.

Remarcabil este faptul că admiterile se fac prin concurs, selecția exigentă avînd scopul de a păstra doar copiii cu înzestrări reale. Cum este nevoie de asemenea școli în domeniul muzicii ușoare (gen tot mai urgisit), iată unde se pot înscrie candidații: la tel. 0721258252, pe bambischool@yahoo.com, pe facebook Bambi D art School sau pe site-ul (aflat în lucru) www.bambischool.ro. Pe drept cuvînt, declară reprezentanții școlii, părinții caută să-și îndrume odraslele, prin prisma talentului, către dascăli competenți, cu experiență didactică și scenică, pentru că nu o dată speranțe reale se pierd sau se plafonează datorită unei îndrumări greșite. Noua școală propune activități recreative, educative și chiar distractive, cursanții fiind introduși în lumea fascinantă a artei spectacolului, a scenei, fiind promovați în show-uri TV, interviuri, spectacole, învățînd pas cu pas greaua profesiune de artist. În program figurează și întîlnirea cu nume binecunoscute (actori, cîntăreți, muzicieni, dansatori), de la care elevii vor putea deprinde tainele meseriei.

Spre deosebire de școlile populare de artă, la Bambi D art School pregătirea este complexă. Astfel, segmentul muzical include canto muzică ușoară, populară, teorie muzicală, pian, chitară, vioară, percuție, violoncel, flaut, iar cel actoricesc ore de dicție, mișcare scenică, exerciții pentru dezvoltarea personalității, atît de necesare și pentru cîntăreți. Se mai fac cursuri de dans (balet, dans modern, zumba) și televiziune (dicție, știri, vizitarea unor studiouri TV, regie de emisie, interacționare și intervievarea unor personalități), dar și de pictură și artă florală. Un alt detaliu care singularizează această școală este cursul de bune maniere, pentru că prea adesea cei care se auto-intitulează artiști neglijează aspecte ce țin de ținută și comportament. Clasa de muzică este deschisă celor cu vîrste cuprinse între 4 și 18 ani, cu cursuri de grup sau individuale, Denisa Tănase predîndu-le canto, cor, tehnici vocale de interpretare, respirație și intonație, dezvoltarea auzului, mișcare scenică, teoria muzicii (pentru cei care doresc să aprofundeze există un modul separat de 30 de minute), dar în egală măsură alegîndu-le un repertoriu potrivit înzestrărilor fiecăruia.

Evident, Bambi nu renunță la cariera proprie. În noaptea dintre ani au avut patru concerte, la București, Pitești și Otopeni. În prezent, surorile Tănase lucrează la un nou album, ce va fi lansat anul acesta, din cuprinsul căruia a fost lansat cu succes cîntecul ”Din vina mea”. De notat că Bambi și-a mărit formula scenică, cu cîțiva dansatori, rezultînd un show atractiv, foarte bine pus la punct, cu multe momente inedite, între care ”lecția de sirtaki”, repertoriul grecesc avînd o pondere însemnată în recitalul grupului. Nu e ușor, dar Bambi reușește cu brio să se împartă între concerte, televiziuni, școală, atelierul de creație al Ralucăi, studio, repetiții…

Octavian URSULESCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.