Premiile Oscar 2014
Marele premiu al galei Oscar din acest a revenit producţiei „12 Years a Slave”, în regia lui Steve McQueen. Matthew McConaughey a câştigat rolul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, iar Cate Blanchett a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal în pelicula „Blue Jasmine”, în regia lui Woody Allen.
Anterior…
Daca mai are cineva vreo curiozitate pentru Oscarurile din acest an, iata cine credem ca va castiga si cine ar putea castiga. Nu ne intrebati cine ar merita sa castige pentru ca „pe ici, pe colo si anume in punctele esentiale” cine ar trebui sa castige nu a fost nominalizat. Maestre Botgros, muzica!Indiferent de preferinte, se vede cu ochiul liber ca anul acesta competitia a fost foarte stransa.
Citeste si
Oscar 2014: Lista oficială a nominalizaților
Daca la Globurile de Aur favoritele „12 ani de sclavie”/”12 Years a Slave” si „Teapa in stil american”/”American Hustle” au concurat pe culoare diferite (mai putin la regie, scenariu si actori in rol secundar), la Oscaruri toata lumea isi da coate in aceeasi gramada.
Ce se stie de la editiile trecute e ca numarul impresionant de nominalizari nu inseamna la fel de multe premii – vezi cazul recent cu „Lincoln”, care anul trecut a fost filmul cu cele mai multe nominalizari la Oscar – 12, dar n-a castigat decat la Actor rol principal si Scenografie.
Ce se mai stie e ca cei aproximativ 6000 de membri ai Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) prefera sa nu dea aceluiasi film si Oscarul pentru cel mai bun film, si premiul pentru regie sau scenariu. Data fiind concurenta stransa, e cu atat mai probabil ca premiile sa fie impartite cat de cat echitabil – adica nemteste, nu frateste.
Cea de-a 86-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film va fi transmisa in direct si in exclusivitate de HBO Romania. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar, cel mai important eveniment din industria cinematografica, va fi transmisa live, in limba originala, nedublat, in noaptea de duminica, 2 martie, spre luni, de la ora 3:30, si va fi precedata de o transmisiune speciala, in direct de pe covorul rosu, incepand cu ora 2:00, anunta comunicatul remis Hotnews.ro.
Pana una, alta, comedia „Filmul 43: Scandalos/ Movie 43” a fost „marele” castigator al premiilor Zmeura de Aur 2014, care „recompenseaza” cele mai slabe filme si performante actoricesti ale anului.
Cea de-a 34-a gala a premiilor Zmeura de Aur a avut loc sambata seara, la Ignited Spaces din Hollywood, cu o zi inainte de decernarea premiilor Oscar, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
„Filmul 43: Scandalos/ Movie 43”, produs de Relativity Media si alcatuit din 16 scheciuri comice, in care apar actori precum Halle Berry, Kate Winslet si Hugh Jackman, a fost recompensat cu trofeele pentru „cel mai prost film”, pentru „cel mai prost scenariu” (acordat celor 19 scenaristi ai peliculei) si pentru „cel mai prost regizor” (decernat celor 13 regizori ai acestei productii).Totodata, filmul SF „1.000 post Terra/ After Earth”, de M. Night Shyamalan, care ii are in distributie pe Will Smith si fiul sau adolescent, Jaden, a primit trei trofee, in forma de zmeura suflata cu spray auriu. Jaden Smith a primit premiul pentru „cel mai prost actor”, Will Smith a fost desemnat „cel mai prost actor in rol secundar”, iar cei doi actori au fost premiati impreuna cu Zmeura de Aur pentru „cel mai nereusit cuplu tata-fiu” de pe marele ecran.
Premiul pentru „cea mai proasta actrita in rol principal” i-a revenit cineastului Tyler Perry, pentru interpretarea rolului Madea din filmul „A Madea Christmas”.
„Cea mai proasta actrita intr-un rol secundar” a fost desemnata Kim Kardashian, pentru rolul din „Tyler Perry’s Temptation”.
Filmul „The Lone Ranger”, produs de Disney, cu Johnny Depp si Armie Hammer in rolurile principale, unul dintre cele mai mari esecuri financiare ale verii trecute, a primit premiul pentru „cel mai prost remake/cea mai proasta prelucrare sau continuare”. Filmul, care a avut un buget de 200 de milioane de dolari, a adus pierderi de 190 de milioane de dolari studiourilor Disney.
Actorul Adam Sandler, care a primit peste 20 de nominalizari la Zmeura de Aur in intreaga sa cariera, nu a mai primit niciun premiu, desi comedia sa „Oameni mari si fara minte 2/ Grown Ups 2”, desfiintata de critici, a avut sapte nominalizari la editia din acest an a evenimentului. In 2012, Adam Sandler a primit toate cele 10 premii acordate in acel an, pentru comedia „Jack si Jill”.
Premiile Zmeura de Aur, care valoreaza fiecare doar cativa dolari si au forma de zmeura aurie, asezata pe o rola de film de 8 mm, au fost create in 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit, ca „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul in sezonul premiilor cinematografice, ce culmineaza in fiecare an cu gala premiilor Oscar.
Sursa text: hotnews.ro