Bananele din magazine, de fapt clone ale adevăratelor banane
Deși nu au un preț accesibil pentru oricine, bananele fac parte din categoria fructelor cu mare căutare. Sunt apreciate nu doar pentru gustul lor aromat ci și pentru beneficiile asupra organismului. Persoanelor cu carențe de potasiu li se recomandă să consume zilnic o banană. Potrivit webcultura.ro, iată șapte lucruri pe care poate că nu le știai despre banane:
1. Bananele pe care le mâncăm noi astăzi sunt clone. Mai exact, bananele care se găsesc astăzi în magazine provin din soiul Cavendish, un soi creat artificial de către om. Așa se explică atât dimensiunile lor aproape uniforme, cât și faptul că bananele din magazine aproape că nu au semințe vizibile (semințele lor sunt foarte mici și sterile). O banană “neclonată” are semințe vizibile, ca orice alt fruct.
2. Culoarea de un galben viu a bananelor este, de fapt, un efect secundar al coacerii lor artificiale (în camerele special amenajate de pe vapoarele de transport).
3. Bananele nu cresc în copaci. Și aceasta pentru simplul fapt că bananierul nu este un copac, ci o plantă ierboasă (din aceeași familie ca orhideele sau crinii).
4. Bananele sunt cele mai consumate fructe din lume, iar Uniunea Europeană este cel mai mare importator de banane din lume.
5. Bananele pot binedispune și pot ajuta persoanele care se luptă cu depresia. Și aceasta pentru că bananele conțin triptofan, un aminoacid pe care corpul îl transformă în serotonină, un neurotransmițător care ajută la relaxare, îmbunătăţeşte starea de spirit și ne face să ne simțim mai “fericiți”.
6. Bananele vă pot scăpa de mahmureală: dacă puneți într-un mixer lapte și banane, iar apoi îndulciți amestecul cu miere, efectele pot fi miraculoase – bananele nu doar că vor calma arsurile stomacale, dar, în combinație cu mierea, vor readuce la normal nivelul de zahăr din corp, în timp ce laptele va ajuta la rehidratare.
7. Bananele ajută la calmarea mușcăturilor de țânțar. Masați-vă pielea cu partea interioară a cojii de banană și atât senzația de mâncărime, cât și umflătura vor fi considerabil reduse.
În consecință merită să scoatem câțiva lei din buzunar pentru a ne bucura nu doar de beneficiile gustative ale fructului, ci și de marile lui calități în menținerea unei vieți sănătoase.