Bancul zilei, 18 aprilie 2013

Un politist opreste seara tarziu un Jeep pentru control si face semn barbatului din masina sa deschida geamul.
In masina, langa barbat, sta o bruneta superba. Barbatul deschide geamul, calm. Politistul se prezinta ( ca la carte ) si-i cere barbatului permisul de conducere si actele masinii pentru control.
„Nu-ti dau (Hac) dom’le nici un act ! (Hac)”- zice printre sughituri tipul din masina, sufland spre acesta un aer care cu siguranta s-ar fi aprins daca s-ar fi produs o scanteie in acel moment.
Politistul se ingalbeneste mai intai, sufocat de mirosul de distilerie, dupa care se inroseste de nervi ca personajele din desenele animate (adica de jos in sus: „Dom’le, dumneata esti beat mort, scoate imediat permisul de conducere. ”
Facand eforturi vizibile sa-si mentina capul drept, barbatul il priveste pe politist cu ochi tampi si ii raspunde calm dand din umeri a neputinta.
„N-am !”
„N-ai permis ?”- urla politistul in timp ce culoarea rosie de pe fata lui devine din ce in ce mai inchisa, de parca ar fi fost cameleon, iar venele gatului i se fac cat degetul mic de groas
-„Da-te jos din masina nenorocitule !…Puscaria te maninca !”
Barbatul, avand pe fata o expresie nedumerita, coboara ascultator din masina impleticindu-se si tinandu-se zdravan de usa sa nu cada.
„Uita-te la tine in ce hal esti de beat !”- striga politistul, inecandu-se de revolta.
„Recunosc (Hac)”- zice omul -„eu sunt beat, dar tu esti prost !”
Politistul ramane un moment cu gura cascata, apoi se face negru la fata (mai negru decat Cabral) in timp ce cu mana bajbaia la brau cautand statia de emisie-receptie:
„Asa tupeu n-am vazut de cand ma stiu, esti mort de beat, nu ai permis de conducere si-acuma ma mai si insulti ! Esti terminat ! ”
Intre timp, vazand ca se ingroasa gluma, bruneta coboara din masina si vine langa politist spunand:
„Domnule agent, sotul meu este ingrozitor de beat, va rog sa-l scuzati !”
„Ce sa scuz, doamna, ce sa scuz ? N-are permis, e beat ca abia se tine pe picioare si in plus, nu l-ati auzit, m-a insultat spunand u-mi ca sunt prost.”
„Domnule, e adevarat – zice tipa – n-are permis si e beat, dar dumneata esti chiar prost, ia vino aici in fata si uita-te, pe ce parte are masina asta volanul ?”

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.