Băsescu: Antonescu are şanse să devină preşedinte în 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că USL a fost o alianţă de succes şi că Crin Antonescu are şanse mari la prezidenţialele din 2014.

Întrebat despre şansele lui Crin Antonescu să devină preşedinte, Băsescu a răspuns: „Are şanse, pentru că USL va rămâne. Cine îşi face iluzii că e de aşteptat pentru că USL o să se rupă, se înşeală. (…) Sunt convins că îl vor susţine pe Crin Antonescu pentru prezidenţialele din 2014”, a declarat Băsescu la Digi 24.

Preşedintele  a declarat referitor la aderarea României şi Bulgariei la Schengen că în Consiliul JAI de săptămâna trecută 13 state au avut poziţii favorabile şi trei s-au exprimat negativ.

„Când 13 state te susţin, trei vorbesc şi restul tac, la ce te gândeşti? Ştim cert că 13 state ne-au susţinut. Dacă se supunea la vot, nu ştii ce ieşea. Trei s-au expus direct, au spus «nu», iar restul, până la 26, mai era drum (…) Vă spun fără ezitare. Au fost state care au spus că nu se leagă la cap dacă sunt Germania, Olanda, Finlanda, dar, dacă ar fi trebuit să se solidarizeze la un vot, probabil s-ar fi solidarizat cu Germania. Să nu credeţi că toată lumea se solidarizează cu noi. Nu, sunt şi alte interese”, a precizat Traian Băsescu.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.