Băsescu: Este sigur că se va pierde asamblarea de la uzinele Dacia

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat că nefinalizarea Coridorului IV paneuropean, care traversează România de la est la vest, va duce la pierderea asamblării de la Piteşti, la uzinele Dacia, care deja extinde uzina de la Tanger, Maroc.

„Eu vă pot spune că în mine Guvernul va avea un adversar total pentru o astfel de abordare. România, dacă nu se conectează integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o ţară care rămâne enorm în urmă. (…) Este sigur că se va pierde asamblarea de la Piteşti, la uzinele Dacia, pentru că deja la Tanger sunt capacităţi de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacităţii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui maşina direct în vapor, este portul la câţiva kilometri de fabrică, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi să dea prioritatea la Bucureşti-Alexandria decât la Piteşti-Sibiu“, a declarat preşedintele Traian Băsescu, într-o emisiune difuzată luni de postul Look Tv.

Premierul Victor Ponta a declarat, referitor la afirmaţia preşedintelui că este o „inconştienţă sinistră, o tâmpenie”.

„M-am întâlnit de curând cu preşedintele grupului Renault şi a spus foarte clar că investiţiile în România se dezvoltă. Acum, dumneavoastră îl credeţi pe preşedintele Renault sau pe sinistrul noştru preşedinte”, a declarat Ponta, la Forumul de afaceri Franţa-Europa de Sud-Est, organizat la Bucureşti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.