Senatorii nu văd cu ochi buni noul Cod Rutier

Comisiile din Senat propun respingerea noului Cod Rutier, propus de Guvern, după ce senatorii PNL şi PDL au votat împotriva adoptării unui raport favorabil sau s-au abţinut.

Raportul favorabil, cu amendamente, a întrunit numai 12 voturi „pentru”, din partea senatorilor PSD, cinci voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, ale senatorilor PNL şi PDL, nefiind întrunită majoritatea voturilor necesare pentru a putea fi considerat adoptat.

Ce conține…

Noul cod rutier ar putea impune pedepse şi mai dure pentru şoferi.

Senatorii din comisii propun plenului ca actele de violenţă în trafic să fie pedepsite cu suspendarea permisului. În plus, cer măsuri pentru maşinile înmatriculate în Bulgaria, foarte greu de găsit după ce sunt implicate în accidente.

Victor Ponta le dă dezlegare şoferilor la un pahar de bere sau vin la o nuntă.

„Am modificat în lege acea obligaţie pentru procurori şi judecători de a-l lăsa să conducă pe cel care o infracţiune, accident soldat cu morţi vătămare corporale grave, alcool, conducerea fără permis, numai în situaţiile în care procurorii şi judecătorii constată că nu prezintă pericol pentru a mai conduce pericol pe drumurile publice, mai pe româneşte, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu mai poată să conducă până nu se termină procesul”, a declarat premierul Victor Ponta.

Medicii susţin că legalizarea alcoolului la volan va creşte numărul de accidente rutiere grave.

De asemenea, potrivit noului cod şoferii care produc accidente mortale din vina lor nu vor mai putea conduce niciodată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.