Băsescu: Guvernul funcţionează cu măsuri care deja încalcă Constituţia

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Guvernul funcţionează încălcând Constituţia, în condiţiile în care trei miniştri au demisionat, iar Monitorul Oficial nu publică revocarea lor.

Prezentăm declaraţiile preşedintelui susţinute luni în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei” de pe B1 TV:

„Victor Ponta este corupt, mă refer la traficul de influență cu terenurile către baronul de Brăila Bunea Stancu, Rompetrol, un alt act de corupție, CFR Marfă, către Gruia Stoica. Iar acum, uitați-vă la preluarea în subordine directă a premierului a Transgaz și Transelectrica, unde urmează să se vândă acțiuni. E fără precedent, niciun premier nu și-a luat în subordine directă de companii. Altă dovadă este ASF, unde se află toată clientela politică a USL”, a declarat Traian Băsescu.

„Nu e departe ziua când voi depune plângere penală pentru corupţie și pentru abuz în serviciu. Am cerut deja unui grup de juriști să studieze dacă un astfel de premier poate răspunde în fața justiției sau nu. Avem probleme de abuzuri legislative aici”, a completat Băsescu.

„Guvernul funcţionează cu miniştri care şi-au depus demisia. Este un nou abuz de tipul Victor Viorel Ponta, plagiator, el are Monitorul Oficial, nu publică revocarea miniştrilor care au demisionat. Suntem iar în stilul de a guverna neconstituţional al lui Victor Viorel Ponta, el crede că şi Guvernul funcţionează ca doctoratele. Face o mare greşeală domnul prim-ministru. Trebuia să fie nişte miniştri interimari, dintre membrii Cabinetului. Este nepermis ca într-un stat democratic să nu ştii dacă un ministru este sau nu este în funcţie. Domnul prim-ministru ne povesteşte că nu sunt publicate în Monitorul Oficial. Oamenii ăştia au demisionat şi nu mai vin la serviciu. Foarte posibil să fac plângere penală împotriva lui Ponta pentru corupţie şi pentru abuz în serviciu pentru decizii ale Guvernului, decizii personale, minciună, să vedem dacă un astfel de premier poate răspunde în faţa legii sau nu. Voiculescu este stăpânul lui Victor Viorel Ponta „, a mai spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu: Tentativa de revizuire a Constituției va fi un eșec

” Sunt 85 de recomandări făcute de Curtea Constituțională. 26 sunt articole care încalcă limitele revizuirii, din 128. Lipsă de profesionalism. Nu poți să ai 26 de articole care încalcă limitele revizuirii. (…) La fel de bine puteau să le scrie niște băieți care stăteau în Piața Chibrit și fac trafic de etnobotanice. (…)” Nu se pune problema amânării, putem scrie de acum pe această tentativă de revizuire eșec. Se vor agita ca să îndulcească eșecul, însă nu își vor putea atinge obiectivele”, a mai spus Băsescu.

„Crin Antonescu a înțeles un lucru pe care eu l-am înțeles acum vreo 12 ani: că cel mai mare risc este să te dai pe mâna unui om corupt, deținător de mijloace mass-media. Aduceți-vă aminte că am avut în campania din 2009 toate trusturile de presă împotriva mea. Dar eu nu am acceptat compromisul cu oameni ca Voiculescu, Vîntu, Patriciu chiar. Patriciu nu e condamnat, încă, dar ceilalți doi, da. Voiculescu e stăpânul lui Victor Viorel Ponta. Un om slab a căzut lesne în plasa acestui Voiculescu, din păcate pentru România. Cum să fie credibil Crin Antonescu când el semnase să-i dea unui turnător funcția de președinte al Senatului în 2012? În opinia mea, Voiculescu are un rol mult prea mare în deciziile politice ale premierului și influențează mult prea puternic arhitectura politică a majorității”, a afirmat Traian Băsescu.

Antonescu și Ponta sunt condamnați să piardă împreună

Președintele   a evidenţiat faptul că Victor Ponta și Crin Antonescu sunt ”condamnați” să stea împreună și să piardă împreună.

”E clar că USL va rămâne, pentru că pierd amândoi. Ponta ar avea o majoritate la limită, iar Antonescu, dacă iese, după mine în 30 de zile nu mai e președintele PNL. Sunt condamnați să stea împreună și să piardă împreună. (…) Cred că Antonescu a înțeles că nu va fi candidat la președinție. Cred că ar trebui să aibă ca principal obiectiv ieșirea onorabilă dintr-o capcană pe care i-a întins-o PSD când a format USL. (…) (Crin Antonescu n.r) a fost un naiv dacă a crezut în ce i-a spus Ponta și crezând că Ponta poate impune PSD să-l aibă candidat la prezidențiale”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la B1TV.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.