Băsescu nu e de acord cu reducerea cvorumului la referendum la 30%

Preşedintele Traian Băsescu nu este de acord cu reducerea cvorumului la referendum la 30%, anunţând, vineri, la întrevederea cu susţinătorii de pe Facebook că va reacţiona în această privinţă.

„Vă asigur că şi eu voi reacţiona şi nu sunt de acord cu cvorumul de 30%. O să vedeţi cum şi nu e departe momentul în care reacţionez”, a spus Băsescu.

Şi la întâlnirea de joi cu susţinătorii săi de pe Facebook, preşedintele Băsescu a declarat că societatea românească nu are încă gradul de maturitate politică pentru a valida un referendum cu un prag mai mic de 50%, el dând ca exemplu faptul că electoratul din România votează oameni cu dosare pe rolul instanţelor de judecată.

Camera Deputaţilor a adoptat, la sfârşitul lunii mai, în calitate de for decizional, cu 221 voturi pentru, 73 împotrivă, şi 2 abţineri, proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenţă la referendum.

Proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenţă la referendum a fost atacat la Curtea Constituţională de partidele din opoziţie.

Un om politic face compromisuri transparente şi le spune public – vezi compromisul cu procurorii, n-am avut soluţii, a spus Traian Băsescu vineri, la cea de-a doua întâlnire a sa cu susţinătorii săi de pe Facebook, referindu-se la momentul numirii procurorilor.

Un om politic face compromisuri transparente şi le spune public – vezi compromisul cu procurorii, n-am avut soluţii, a spus Traian Băsescu vineri, la cea de-a doua întâlnire a sa cu susţinătorii săi de pe Facebook, referindu-se la momentul numirii procurorilor.

Răspunsul a fost dat la întrebarea unei tinere din sală: „De ce anume i-aţi spune unui tânăr să se se ferească, dacă el vrea să intre în politică?”

Traian Băsescu a răspuns: „Un tânăr care vrea să se angajeze politic, nu trebuie să se ferească de nimic. Trebuie să fie perseverent şi să fie un om liber. Tentaţiile în politică sunt mari, dar să ştii: va exista un om care va putea să spună „ţi-am dat bani”, „nu ţi-aduci aminte, cu mine ai făcut compromisul ăla”. Un politic face compromisuri transparente şi spune public. Vezi compromisul cu procurorii, n-am avut soluţii. Dar era mai bun decât să ajungem la procurori supuşi la comandă politică. Consecvenţă şi compromis transparent”, potrivit tvr.

Sistemul de educaţie românesc este ineficient, corupt, lipsit de exigenţă, iar majoritatea dascălilor sunt foarte slab pregătiţi. Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu, care, s-a întâlnit, vineri, pentru a doua oară, cu susţinătorii săi de pe Facebook.

 Întrebat de unul dintre participanţi care sunt, în opinia sa, valorile care lipsesc sistemului de educaţie românesc, președintele a spus: „Multe valori lipsesc sistemului de educaţie românesc. Prima şi cea mai importantă este eficienţa. La noi cursurile sunt extrem de vechi, neaduse la zi, se citeşte foarte puţin la nivelul dascălilor. Primul lucru e diferenţa uriaşă între ce se predă în sistemul nostru de educaţie, în mod deosebit în universităţi, şi ce ai nevoie după ce termini”, a spus Traian Băsescu.

 În opinia sa, „fundamental greşit” în sistemul de educaţie românesc este şi „lipsa de exigenţă”.

„În goana de a obţine studenţi peste numărul de locuri, universităţile de stat au coborât nivelul de exigenţă la admitere dincolo de orice limită. Un alt lucru care ne lipseşte: moralitatea în educaţie. Este corupţie foarte multă de la şcoala generală, la liceu şi pe urmă la universitate. Sunt prea mulţi dascăli slab pregătiţi profesional”, a continuat şeful statului.

 El a arătat că soluţia în acest caz este pregătirea permanentă a dascălilor, învăţarea continuă.

Băsescu şi susţinătorii de pe Facebook Preşedintele României s-a întâlnit şi vineri cu susţinătorii săi de pe Facebook, la ICEfest, un eveniment dedicat comunicării online şi industriei interactive care se desfăşoară în Bucureşti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.