BCR continuă să sprijine IMM-urile

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Comercială Română (BCR) au semnat un contract de împrumut în valoare de 50 de milioane EUR destinat finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), societăţilor cu capitalizare de piaţă medie şi entităţilor publice din România.

Împrumutul BEI va cofinanţa proiecte care vor contribui la dezvoltarea regională şi la productivitatea IMM-urilor şi a societăţilor cu capitalizare de piaţă medie din România implicate în industrie şi servicii. Investiţiile privind eficienţa energetică întreprinse de IMM-uri vor primi, de asemenea, sprijin de la Comisia Europeană (CE) în cadrul Facilităţii de Finanţare a IMM-urilor, Secţiunea privind Eficienţa Energetică, care prevede cooperarea dintre BEI şi CE pentru reducerea emisiilor de CO2 provenite din industrie şi construcţii.

Mihai Tanasescu, Vice-președintele BEI responsabil pentru România a declarat: “Este o prioritate a BEI să îmbunătăţească accesul IMM-urilor, societăţilor cu capitalizare de piaţă  medie şi autorităţilor locale la finanţare pe termen lung şi să contribuie la consolidarea competitivităţii lor. În acelaşi timp, fondurile BEI vor încuraja punerea în aplicare a proiectelor prioritare fiind semnificative pentru dezvoltarea economiei româneşti”.

 

Acest împrumut se înscrie în priorităţile BEI care vizează sprijinirea IMM-urilor Europene pentru a contribui la diminuarea efectelor crizei financiare. În acest scop,  BEI îşi uneşte forţele cu instituţii financiare puternice, precum BCR, care cunosc piaţa locală şi au printre clienţi IMM-uri, companii cu capitalizare de piaţă medie şi entităţi publice. Acest împrumut va contribui la succesul cooperării dintre BEI şi BCR. Împreună cu creditele acordate anterior, BEI a oferit pana acum 300 milioane EUR BCR pentru finanţarea proiectelor prioritare.

Wolfgang Schoiswohl, Vice-președintele Corporate Banking BCR a declarat: “Acordul BCR cu BEI se transformă în împrumuturi în economia reală. Alături de BEI, BCR furnizează finanţare accesibilă pentru a sprijini investiţiile, sporirea productivităţii şi crearea de locuri de muncă într-un mediu economic dificil. Cooperarea noastră de succes sprijină, totodată, absorbirea fondurilor acordate României de către Uniunea Europeana, având în vedere că mai mult de 75% din fondurile BEI sunt alocate pentru proiecte dezvoltate cu finanţare UE”

Din 2000, BCR a fost implicată în sprijinirea IMM-urilor, pentru dezvoltarea unor proiecte viabile prin scheme competitive de finanţare, împreună cu parteneri internaţionali. BCR a finanţat până în prezent peste 10.000 de astfel de proiecte, pentru care valoarea co-finanţării trece de 1 miliard de euro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.