Spaţiul Schengen – Un obiectiv prioritar al Verzilor

La sfârşitul acestei săptămâni miniştrii de interne din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene se vor reuni la Bruxelles, în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). Unul din punctele principale ce vor fi atinse la această întâlnire va fi şi aderarea României şi Bulgariei la zona de liber tranzit.

 

Partidul Verde îşi afirmă suportul pentru demersurile oficiale întreprinse până acum şi consideră că ţara noastră a îndeplinit criteriile tehnice ale integrării în Spaţiul Schengen.

 

Integrarea României în acest teritoriu este sprijinit de formaţiunea noastră cu atât mai mult cu cât Partidul Verde European, grupul parlamentar paneuropean din care face parte PV, este cel mai mare susţinător al libertăţii de circulaţie în cadrul Uniunii Europene şi al construcţiei care permite acest lucru, spaţiul Schengen. Verzii Europeni au fost cei care încă din 2011, la prima amânare a aderării României au declarat că eforturile UE „trebuie duse pentru întărirea spaţiului comunitar şi nu pentru demontarea sa”.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.