Becali, recursul pentru întreruperea pedepsei, amânat pentru 14 august

Judecarea recursului formulat de Gigi Becali faţă de hotărârea prin care i-a fost respinsă cererea de întrerupere a executării pedepsei a fost amânat de Curtea de Apel Bucureşti pentru 14 august, după ce avocaţii finanţatorului Stelei au cerut timp pentru a studia dosarul şi a depune probe.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus miercuri la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă recursul său la decizia Tribunalului Capitalei prin care i-a fost respinsă solicitarea de întrerupere a executării pedepsei.

La Curtea de Apel Bucureşti au venit antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, managerul formaţiei, Mihai Stoica, şi mai mulţi jucători ai echipei.

 

Gigi Becali a fost vizitat, marți, la pușcărie de avocatul său Pavel Abraham. Acesta a mers la Penitenciarul Jilava pentru a stabili cu clientul său strategia înaintea recursului pe care-l are mâine la Curtea de Apel, unde cere întreruperea executării pedepsei de trei ani de închisoare pentru o perioadă de trei luni.

„Este o zi importantă, de etapă și sigur noi încercăm să stabilim astăzi cu dânsul strategia de urmat în fața Instanței, folosind argumentele care au fost și unele noi”, a declarat avocatul.

Întrebat care sunt argumentele pentru ca Becali să nu mai primească spor la pedeapsa pe care o ispășește, Pavel Abraham a declarat: „Noi credem că nu se impune să primească niciun spor. Pedeapsa primită e îndestulătoare. George Becali trebuie să se bucure de toate drepturile, ca orice altă persoană din România, chiar dacă el este un caz special”.

Tribunalul Bucureşti a motivat că cerea a fost respinsă în lipsa unor împrejurări speciale cu consecinţe grave asupra lui, a familiei sale sau a unităţii la care lucra.

„Tribunalul consideră că, şi în situaţia în care s-ar considera că petentul B. G. nu ar fi fost luat prin surprindere de hotărârea de condamnare, acesta ar fi putut beneficia de întreruperea executării pedepsei, dacă dovedea existenţa unor împrejurări speciale cu consecinţe grave asupra petentului, familie acestuia sau unităţii la care lucra. (…) Faţă de cele reţinute, tribunalul apreciază că nu s-a făcut dovada existenţei unor împrejurări speciale în sensul disp. art. 453 lit.c C.pr.pen., motiv pentru care se va respinge cererea de întrerupere, ca neîntemeiată”, s-a arătat în motivarea hotărârii TB.

Magistrații au mai motivat decizia de a respinge cererea lui Gigi Becali arătând că actele de caritate evidențiate de patronul Stelei nu justifică eliberarea din penitenciar. Astfel, cererea lui Gigi Becali a fost clasificată drept absurdă de magistrații de la Tribunalul București.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.