Becali, trei ani de închisoare cu executare

Gigi Becali urmează să execute trei ani de  închisoare în dosarul schimburilor de terenuri cu MaPN, în care este acuzat că a prejudicat statul cu aproape 1 milion de dolari, după ce a preluat de la minister un teren într-o zonă scumpă şi a dat la schimb altul, de o valoare mult mai mică.

Totodata, fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Gigi Becali a declarat, luni, după aflarea sentinţei în dosarul MApN, că intenţionează să recurgă la toate demersurile posibile pentru a scăpa de puşcărie, inclusiv să ceară gratiere la preşedintele Traian Băsescu.

„Îmi pare rău, dar aşa va fi. La ora asta sunt achitat de cinci judecători şi condamnat de teri judecători de acelaşi rang. Acum, trageţi voi concluzia că ce se va întâmpla. Eu nu am vrut să fac la CEDO nimic, dar ca să fac o revizuire trebuie să fac rapid. E o anomalie. Cum adică, să fii achitat de cinci şi să fii condamnat de trei. Să distrugi o familie pentru că ai făcut un schimb de terenuri acum 16 ani? Asta e ţara lui Hristos? E ţara lui Satan. Trebuia să aştept un sentinţa unde trebuia s-o aştept. Am fost fraier. Trebuia să rămân unde eram şi cu asta basta. „, a adăugat Becali.

Întrebat dacă va cere graţierea din partea lui Traian Băsescu, Becali a răspuns că acesta a fost primul său gând.

„Ce, mi-e ruşine să cer libertatea mea? Care e treaba? Un act creştinesc e ruşinos? Toate demersurile pe care le pot face: smerenie, orice, le voi face pentru ca să fiu liber. Nu-mi cad galoanele. Eu cer graţierea preşedintelui. Vrea s-o dea, bine. Nu vrea, bine”, a mai spus Becali.

De asemenea, Becali roagă autorităţile „care sunt în drept” să aibe „decenţa” să aştepte să se prezinte singur.

„Am vorbit acum să merg acasă, la familie, şi rog organele care sunt în drept să aibă măcar un minim de decenţă, eleganţă şi respect să aştepte să mă prezint singur. Să nu vină cu tot felul de mascaţi acasă”, a declarat finanţatorul echipei Steaua Bucureşti.

Patronul Stelei a fost oprit, duminică seara, de poliţiştii de frontieră pe o pistă privată, în timp ce încerca să părăsească ţara cu destinaţia Israel. Becali a fost audiat ore în şir de procurori la Parchetul Instanţei Supreme, însă în cele din urmă a fost lăsat să plece. Nu înainte de a afla că este cercetat într-un nou dosar penal.

Omul de afaceri spune că nu avea de gând să fugă din ţară de sentinţa în dosarul terenurilor MAPN, care se va da astăzi, ci să se roage la Dumnezeu.

Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Dezbaterile în acest proces au fost finalizate vineri, iar un complet de trei judecători a amânat cu trei zile pronunţarea sentinţei.

Anterior, Gigi Becali a spus că nu se teme de verdictul pe care magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) îl vor da în dosarul schimburilor de terenuri pe care patronul Stelei l-a făcut cu MApN. „Nu se poate ca alți judecători să schimbe sentința care a fost dată anterior”, spune acesta.

„Nu am de ce să mă tem. Achitarea care a fost făcută de trei judecători de la ÎCCJ, sunt acolo niște chestiune juridice peste care n-ai cum să treci. Sunt chestiuni de drept 100%, eu n-am greșit cu nimic, n-ai cum să spui la alb negru. Nu cred că o să vină cinci judecători să zică negru, când trei judecători au zis alb”, a spus Becali.

Recapituland:

Dumitru Cioflină – doi ani de închisoare cu executare

Victor Babiuc – doi ani de închisoare cu executare

George Becali – doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Terenurilor”, coroborată cu alte pedepse, TREI ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.