Daniel Chiţoiu: de la 1 iulie dorim să reducem TVA-ul pentru pâine

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a declarat săptămâna trecută că printre masurile de natura fiscala care vor fi luate incepand cu 1 iulie se numara si reducerea TVA pentru paine de la 24 la 9%.

‘Una din aceste masuri, pe care dorim sa o luam incepand cu semestrul doi, 1 iulie 2013 – reducerea TVA pentru paine de la 24 la 9%. De asemenea, avem ca obiectiv asumat rescrierea Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala pana in toamna, astfel incat sa simplificam, sa avem coerenta cadrului legislativ fiscal’, a afirmat Chitoiu intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Parlamentului.

El a spus ca bugetul pentru 2013 a fost construit in contextul constrangerilor reprezentate de tintele asumate prin acordul cu institutiile financiare europene si nu au putut fi implementate de la inceputul anului toate masurile de guvernare.

‘Anul 2013 – bugetul a fost construit fiind constransi de tintele asumate prin acordul cu institutiile financiare europene si nu am putut sa implementam de la inceputul anului toate masurile asumate prin programul de guvernare, de reducere, relaxare a fiscalitatii, astfel incat sa stimulam economia. Am inceput cu reforma administrativa, astfel incat sa fim in masura ca prin reducerea impozitarii sa avem o mai buna colectare a veniturilor la bugetul general consolidat’, a sustinut ministrul Finantelor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.