"Dosarul Transferurilor" se va rejudeca

Instanţa supremă a decis luni să trimită „Dosarul Transferurilor” de jucători pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

În luna noiembrie 2012, aceeaşi instanţă a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune: Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu.

Procurorii îi acuză că ar fi efectuat tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti din Liga I către cluburi din străinătate. Aceste tranzacţii, spun procurorii, ar fi prejudiciat statul român cu peste un milion şi jumătate de dolari. În plus, tranzacţiile ar fi prejudiciat patru cluburi sportive: Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi, cu peste 10 milioane de dolari.

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a comentat, luni, decizia ÎCCJ de a trimite spre rejudecarea Dosarul Transferurilor, în care Cristian Borcea, fraţii Becali, George Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Gică Popescu și Gigi Neţoiu sunt acuzați de înșelăciune și evaziune fiscală, declarând că decizia magistraților nu este o surpriză pentru el, având în vedere că procesul a fost realizat fără o expertiză contabilă.

„Pentru mine nu e o surpriză, ca dovadă că am fost singurul care am spus că se va întoarce la rejudecare, pentru că  nu se poate un proces de asemenea anvergură fără expertize contabile. Nu se poate spune că cineva este vinovat pentru că se presupune”, a spus Dragomir, pentru B1 TV.

Întrebat dacă se va schimba ceva în fotbalul românesc în urma acestui proces, șeful LPF a răspuns afirmativ: „Se vor schimba multe, în bine. Dar nu există domeniu de activitate fără slăbiciuni. Numai că fotbalul are o notorietate mare, de asta se discută așa de mult despre acești oameni”

În ceea ce privește corectitudinea transferurilor realizate până acum în România, Dumitru Dragomir a recunoscut că există și nereguli, însă „nu majore”.

„Or mai fi fost o scăpare două, dar nu așa de majore cum a fost ca cei care au prădat această țară și au plecat cu banii. Pădure fără uscături nu există. Vâlva făcută în presă e bună, pentru că-i bagă în sperieți pe cei care vor să greșească”, a mai spus Dragomir.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.