Berlusconi, între arest la domiciliu și muncă în folosul comunității

Procuratura din Milano îi va trimite, vineri, fostului premier Silvio Berlusconi ordonanța de executare a pedepsei primite în dosarul Mediaset. Cel mai probabil Berlusconi va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunității, scrie Corriere della Sera.

Potrivit Corriere della Sera, Procuratura din Milano va emite vineri ordonanţa de punere în aplicare a condamnării confirmată vineri de Curtea de Casaţie. Silvio Berlusconi, 76 de ani, fusese condamnat în prima instanţă şi în apel la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicţie de cinci ani privind deţinerea de funcţii publice.

Pedeapsa de condamnare la închisoare a fost confirmată de instanţa supremă, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sancţiunii suplimentare, cea de interzicere a funcţiilor publice.

În privinţa condamnării la închisoare, trei din cei patru ani beneficiază de o amnistie, astfel că Berlusconi ar avea de executat doar un an de închisoare. Însă fostul premier italian ar putea fi plasat în arest la domiciliu sau ar putea efectua muncă în folosul comunităţii.

Totuși, Berlusconi anunțase, înainte de pronunțarea verdictului final, că va refuza să beneficieze de oportunitatea arestului la domiciuliu, acordată persoanelor în vârstă. De asemenea, fostul premier italian a spus că ar prefera să își execute condamnarea în penitenciar decât să facă muncă în folosul comunității.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.