Bio România, parteneriat pentru distribuirea produselor micilor producători locali

Asociaţia Bio România anunță prezența produselor membrilor săi, în premieră în România, pe rafturile magazinelor Carrefour România, oferind astfel o piață de desfacere largă pentru micii producători locali.
Produsele membrilor Asociaţiei Bio România au fost listate pe 31 iulie 2013 în 7 hipermarketuri din Bucureşti. Începând cu data de 12 septembrie 2013, clienții Carrefour vor putea cumpăra produse bio româneşti din 19 hipermarketuri din țară după cum urmează: din toate cele 8 hipermarketuri din București (Carrefour Unirea, Carrefour Militari, Carrefour Băneasa, Carrefour Vitantis, Carrefour Colentina, Carrefour Berceni, Carrefour Orhideea, Carrefour Colosseum), din cele 2 hipermarketuri din Iaşi (Carrefour Era și Carrefour Felicia) şi din hipermarketurile din Braşov, Ploieşti, Constanţa, Brăila, Suceava, Piteşti, Focşani, Buzău și Botoşani.
Acest proiect a fost inițiat de către doamna Europarlamentar Daciana Sârbu şi domnul Ministru Daniel Constantin cărora le mulțumim pentru susţinerea fără rezerve a micului fermier român, a tinerilor fermieri, şi a fermierilor din agricultura ecologică.
În cadrul parteneriatului lansăm oficial şi comunicăm public brandul sectorului Bio, „Rodul Bio Românesc”, cu sigla şi motto-urile aferente. Costin Lianu, Director General Adjunct al Departamentului de Comerț Exterior din cadrul Ministerului Economiei, a prezentat modalităţile de promovare a brandului sectorial Bio al României prin mecanismele prezentate în Strategia Naţională de Export 2014-2020.
În acelaşi timp, Asociaţia Bio România salută reducerea cu 15% a TVA-ului la grâu, făină şi produsele de panificaţie ecologice comercializate atât în reţeaua magazinelor Carrefour, cât şi în magazinele specializate de produse bio. Asociația Bio România se angajează ca pâna la 1 octombrie, grâul, făina și produsele de panificație – ”Dr. Avraham”, comercializate în rețeaua Carrefour sa mai suporte o micșorare a prețului ”de la raft” de înca 5%.
Nu în ultimul rând anunţăm faptul că A.P.I.A. (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) şi-a dat acordul ca în luna septembrie Asociaţia Bio România să organizeze degustări ale produselor certificate ecologic în 16 magazine Carrefour din București. Acest lucru va avea loc în cadrul programului de promovare a produselor ecologice în România, cu finanţare europeană, M.A.D.R. și Asociaţia Bio România.
Carrefour, prin acestă nouă colaborare cu Asociaţia Bio România, urmează axa strategică diferenţiatoare asumată în decursul celor 12 ani de la intrarea pe piața locală, aceea de a dezvolta parteneriate cu producători români, în scopul susţinerii comunităţilor locale şi a satisfacerii nevoilor clienţilor săi.
Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – “BIO România” este asociaţia patronală a sectorului Bio, fiind totodată principalul partener de dialog cu autorităţile statului, militând pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii şi a spaţiului rural românesc, pentru educarea, informarea şi conştientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice atât pentru sănătatea umană cât şi pentru cea a naturii, prin promovarea excelenţei în domeniul agriculturii ecologice.
Cu peste 9.900 de magazine în 33 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul 1 în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirmă ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienți din Europa, Asia și America Latină.
În România, Grupul Carrefour numără 126 magazine dintre care: 24 de hipermarket-uri „Carrefour”, 69 de supermarket-uri „Market”, 32 de magazine de proximitate „Express” și 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

Bio-România solicită Guvernului că toate produsele de panificaţie şi patiserie să beneficieze în prima etapă de reducere TVA de 9%.  De la 1 ianuarie tinand cont de efectele benefice al agriculturii ecologice Asociatia Bio-Romania doreste TVA 0 la alimentele de baza certificate ecologic si la alimentele procesate, TVA intre 3-5%.  Aceasta reducere de TVA trebuie insotita de intensificarea controlului statului asupra tuturor operatorilor din agricultura ecologica, a declarat Presedintele Asociaţia Bio România, Avraham Marian Cioceanu. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că dacă reducerea TVA la pâine va fi un succes, atunci se va reduce TVA-ul şi la carne. „De succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse. Următorul produs care cred că ar trebui să beneficieze urgent de scăderea TVA este sectorul cărnii”, a spus Constantin.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.