Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Teatrul German de Stat Timișoara, invitat la Festivalul Național de Teatru

Publicat: duminică, 08 septembrie 2013

Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) își deschide stagiunea 2013/2014 în seara de sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 19,30, cu spectacolul de teatru de mișcare „derdiedance“, sub coordonarea lui Florin Fieroiu. Următoarele reprezentații sunt „Nunta micilor burghezi“ de Brecht, (regia Alexandru Dabija, în 14 sept.) și „Pescărușul“ de Cehov (regia Yuri Kordonsky, în 17 sept.)

De asemenea, compania va onora mai multe invitații la turnee și festivaluri în perioada următoare. Astfel, în 22 septembrie va susține spectacolul „derdiedans“ la Festivalul Internațional de Teatru de la Tbilisi (Georgia), iar în 19 octombrie va evolua pe scena Teatrului de Stat din Karlsruhe cu premiera pe țară „Ținuturile joase“ de Herta Müller. De asemenea, în această toamnă sunt prevăzute mai multe participări la festivaluri în țară. Astfel, marți seara Uniunea Teatrală din România (UNITER) a anunțat selecția finală a Festivalului Național de Teatru, la care TGST a fost invitat să participe cu spectacolul „Pescărușul“. Selecționer unic și director artistic al festivalului este criticul de teatru Alice Georgescu.

Dramatizarea romanului „Tineri fără Dumnezeu“, de Ödön von Horváth, va fi prezentată în premieră, în regia lui Clemens Bechtel, din Germania, în prima parte a lunii octombrie. Lucrarea portretizează generația tânără a Germaniei anilor ̕ 30, marcată de ideologia acelei vremi și lipsită se spirit critic, autorul urmărind totodată să evoce resorturile care – pe fundalul acelei societăți – pot fi de natură să conducă la evenimente neașteptate. O altă premieră pe țară va fi cea a piesei „Făptași“, de Thomas Jonigk, în luna decembrie, prin intermediul căreia echipa coordonată de regizorul Szabó K. István va transpune scenic un subiect de actualitate socială, anume abuzul asupra copiilor. Înainte de Crăciun, teatrul își îmbogățește repetoriul pentru copii cu producția „Fetița cu chibriturile“, după Andersen, în regia Simonei Vintilă.

O capodoperă a genului musical va vedea luminile rampei în februarie 2014: spectacolul „Cabaret“, de John Kander (muzica) și Joe Masteroff (libretul), va fi produs în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, sub conducerea muzicală a lui Peter Oschanitzky și în scenografia lui Dragoș Buhagiar.

Trupa TGST s-a îmbogățit cu doi noi actori, Isa Berger și Richard Hladik, ambii absolvenți ai secției de actorie în limba germană a Facultății de Muzică din Timișoara în 2013. De asemenea, începând cu luna septembrie 2013 Linda Moog, din Germania, este asistent de vorbire scenică al TGST, în această calitate urmând a coordona acest domeniu de activitate la producțiile teatrului.

În perioada 8-17 noiembrie TGST organizează, cu ocazia aniversării a 60 de ani de existență, o nouă ediția a Festivalului European de Teatru „Eurothalia“.

Biletele pentru spectacolele lunii septembrie au fost puse în vânzare la agenția teatrală, dar și pe site-urile teatrulgerman.ro și biletmaster.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13661

Publicat de la data sept. 8 2013. Categorii EVENIMENT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 octombrie 2019, 15:35
 

N
Predominant însorit
21°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:34
Apus: 18:27
Prognoza 19 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Predominant senin
10°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.590 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team