Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Biocombustibilii trebuie să reducă emisiile, nu să fie în competiție cu hrana

Publicat: miercuri, 31 iulie 2013

În ultimii 10 ani, UE a susținut producția de combustibil din culturi, în speranța că va reduce emisiile de CO2 din transport. Însă anul trecut, Comisia Europeană a propus limitarea cantității de combustibili bazați pe alimente, în urma îndoielilor legate de capacitatea acestora de a reduce emisiile. Raportoarea Corinne Lepage ne-a vorbit despre problemele actualei politici UE în domeniul biocombustibililor și posibilele soluții.

Conform raportoarei Corinne Lepage (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, Franța), promovarea combustibililor proveniți din culturile alimentare (biocombustibilii de primă generație, produși din rapiță și ulei de palmier) a avut un impact negativ în țările în curs de dezvoltare, ducând la creșterea prețurilor alimentelor. În plus, pădurile au fost transformate în terenuri pentru producția de biocombustibili – în final fiind generat mai mult CO2 decât a fost redus în transport.

„Este necesară limitarea producției de biocombustibili de primă generație, dar nu în felul propus de Comisie”, a spus doamna Lepage, cerând o distincție între biocombustibili în funcție de calitatea acestora.

Dumneaei a cerut ca în calcularea reducerilor emisiilor de CO2 atribuite biocombustibililor să fie luată în considerare și schimbarea folosirii pământului pentru producția acestora – cerință mai veche a Parlamentului European (2008).

Doamna Lepage a spus că subvențiile până în 2020 sunt greu de justificat în condițiile de austeritate actuale și că investițiile deja existente trebuie protejate, pentru ca industria să poată încă produce biocombustibili de primă generație timp de câțiva ani, înainte de a trece la biocombustibilii avansați (din deșeuri, de exemplu).

Sursa: Parlamentul European – Comunicat de presa

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11387

Publicat de la data iul. 31 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

6 iunie 2020, 19:22
 

NE
Predominant înnourat
28°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 7 iunie 2020
Zi
 

NE
Înnourat
28°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Predominant senin
14°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:00 si 19:00 In zona : Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Poieni, Gilău, Căpușu Mare, Călățele, Gârbău, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu, Izvoru Crișului;Județul Cluj: zona de munte; Se vor semnala : local vor fi frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:00 si 20:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte;Județul Suceava: Rădăuți, Cajvana, Vicovu de Sus, Siret, Marginea, Arbore, Zvoriștea, Todirești, Vicovu de Jos, Straja, Păltinoasa, Frătăuții Noi, Dărmănești, Milișăuți, Frătăuții Vechi, Grănicești, Volovăț, Horodnic de Sus, Dornești, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 17:40 si 19:00 In zona : Județul Alba: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Alba: Câmpeni, Abrud, Bistra, Roșia Montană, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Arieșeni, Vadu Moților, Ciuruleasa, Poiana Vadului; […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 17:30 si 19:00 In zona : Județul Sălaj; Se vor semnala : local vor fi frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 15 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului

Loto

Horoscop

 • 301.267 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team