Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Guvernul României a aprobat un nou împrumut pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene

Publicat: miercuri, 31 iulie 2013

Guvernul României a aprobat în şedinţa de marţi, 30 iulie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale lichidităţile necesare pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de fonduri europene.

“Guvernul României a aprobat un nou împrumut, în valoare de aproximativ 900 milioane de lei, care va asigura resursele necesare pentru efectuarea de noi plăţi către beneficiari în perioada imediat următoare. Împrumuturile aprobate de Guvern reprezintă un sprijin real pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, în condiţiile în care sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate ulterior Comisiei Europene pentru a fi rambursate României”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noul împrumut va fi folosit pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de finanţări contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Mediu, respectiv Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Pentru plata facturilor către beneficiarii proiectelor finanţate prin intermediul Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost alocată o sumă în valoare de 350 milioane de lei. În acelaşi timp, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional au fost alocate fonduri în valoare de peste 260 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programul Operaţional Sectorial Mediu au fost alocate fonduri în valoare de 250 milioane de lei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11353

Publicat de la data iul. 31 2013. Categorii ECONOMIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iulie 2019, 16:05
 

N
Parţial însorit
31°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 5:49
Apus: 20:54
Prognoza 21 iulie 2019
Zi
 

NNV
Predominant însorit
33°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NV
Senin
18°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 220.425 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team