Blaga, despre legea retrocedărilor: Există deja în Parlament un proiect cu această temă

Legea retrocedărilor nu rezolvă absolut nimic, a declarat, miercuri, în Parlament, preşedintele PDL Vasile Blaga, precizând că există deja un proiect de lege cu această temă, iar Guvernul nu are dreptul la asumare.

„Acest proiect de lege va avea și are multe neajunsuri, cel mai mare ar fi acela că nu rezolvă absolut nimic, nici măcar hotărârile defiinive ale instanțelor nu vor mai fi puse în aplicare până în 2016. Noi vom contesta la CC acest proiect de lege. Trebuie să așteptăm trei zile, după care vom putea contesta”, a spus Blaga.

Liderul democrat liberalilor a vorbit și despre aspectele din noua lege care vor fi atacate la Curtea Constituțională.

„Sunt multe teme pe care le vom ataca. În primul rând există în Parlament un proiect de lege cu această temă, iar Guvernul nu avea dreptul la această asumare. Se încalcă dreptul de proprietate al celor care au hotărâri definitive”, a mai spus Vasile Blaga.

Demersul PDL de a contesta proiectul legii imobilelor naţionalizate la CCR drept  „cel mai inconştient şi iresponsabil gest” din politica ultimilor 23 ani, consideră premierul Victor Ponta.

„PDL este singurul partid care ar trebui să se ascundă în perioada asta de această problemă, pentru că toate fraudele şi hoţiile comise în 2009-2011 le-au făcut ei. Dacă erau aşa deştepţi cei de la PDL, de ce nu au rezolvat ei, din 2010, 2011, 2012 ? Asta ar însemna că intrăm în plată cu 8 miliarde euro, are Blaga 8 miliarde euro de dat mâine ? Este de departe cel mai inconştient şi iresponsabil gest din politica ultimilor 23 de ani”, a reacţionat Victor Ponta, la anunţul PDL că va contesta la CCR proiectul de lege pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

Premierul Victor Ponta a discutat, marți, despre acest lucru şi cu reprezentanţii opoziţiei. Liderii UDMR şi PP-DD au hotărât să nu susţină o eventuală moţiune de cenzură pe această asumare, aşa cum ar fi dorit cei de la PDL.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.