Blaga o atacă pe Udrea: Eu nu am umblat aseară prin hoteluri

Proaspăt ales preşedinte al PDL, Vasile Blaga, s-a arătat scandalizat de faptul că Udrea a pus la îndoială corectitudinea numărării voturilor.

„Niciodată nu mi-am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor care au numărat. Dragi prieteni, există viaţă şi după 23 martie, iar treaba noastră este aceea de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare care să decidă o echipă puternică pentru acest partid, unită, pentru a se bate cu USL. Din punctul meu de vedere, lucrurile se încheie, bătălia este cu PDL”, a declarat Blaga.

„Eu nu am umblat aseară prin hoteluri, nu am venit să vă dau de mâncare şi cazare gratis, dumneavoastră aţi decis astăzi cine a câştigat”, a spus preşedintele PDL.

„Aştept o echipă puternică la conducerae partidului, din toate moţiunile. O echipă care trebuie să reconstruiască partidul, să ducă o bătălie continuă cu USL, nu cu prietenii USL. Eu nu am fost niciodată în alte partide, am fost mereu în PDL şi de aici plec acasă! În al treilea rând, reconstrucţia în jurul nostru a dreptei româneşti, cu portocaliu, cu trandafir şi cu verde înnourat”, a conchis Blaga.

Elena Udrea nu-și recunoaște înfrângerea la Convenția PDL, după ce Vasile Blaga a câștigat un nou mandat de președinte al partidului.

„Hoție, hoție!”, a strigat Florin Popescu, unul din susținătorii Elenei Udrea, iar Cristian Petrescu, un apropiat al acesteia, a anunțat – în huiduielile susținătorilor lui Blaga și strigătelor de „Rușine!” – depunerea unei contestații.

Tabăra Elenei Udrea acuză că există o diferență de 256 de voturi între numărul de voturi exprimate și contabilizate și numărul de delegați care și-au confirmat prezența la Convenție. În fapt însă, este vorba nu despre o fraudă, cum susține Elena Udrea, ci despre faptul că unii dintre delegați nu au fost prezenți încă de la începutul Convenției, așa încât numărul anunțat în debutul reuniunii (4359) nu avea cum să fie același cu cel de la finalul acesteia și care și-au exprimat dreptul de vot (4615). De altfel, numărul de delegați cu drept de vot era de 5000, deci ideea că au apărut „voturi în plus” este falsă, atâta vreme cât cei 4615 votanți sunt mai puțini decât cei 5000 care aveau dreptul să își exprime votul.

Oricum, partizanii Elenei Udrea au amenințat că după ce le va fi respinsă contestația (președintele Comisiei de numărare, Mircea Toader a spus că voturile au fost numărate deja de două ori, iar orice contestație este inutilă), vor cere în instanță anularea Convenției Naționale.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.