Ponta: O mare companie germană din industria auto va deschide o fabrică în România

Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în România, board-ul companiei urmând să adopte o decizie finală în acest sens, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, premierul Victor Ponta.

„Zilele trecute, în şedinţa de guvern, pe lista confidenţială pentru că aşa a fost înţelegerea, am aprobat un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România. Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase. Înţelegerea dintre noi este să anunţăm împreună acest lucru”, a spus Ponta la emisiunea „Income Magazine”, la Antena 3.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu „foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

Întrebat în continuare dacă este vorba de domeniul auto, Ponta a răspuns: „Doamne ajută să putem să dăm împreună această ştire”.

El a precizat că investiţia va fi anunţată imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie în acest sens.

În urmă cu cinci ani, Guvernul s-a aflat în discuţii cu grupul german Daimler, care hotărâse să construiască o nouă fabrică pentru producţia de automobile Mercedes Benz în Europa de Est. În final, Daimler a decis însă să deschidă fabrica în Ungaria, la Kecskemét, oraş situat la circa 80 de kilometri de Budapesta,  cu o investiţie de 800 milioane euro şi 2.500 locuri de muncă asigurate.

Companiile care produc autoturisme în România sunt Dacia Renault şi Ford.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.