Bogdan Diaconu: Manifestările autonomiste trebuie interzise prin lege

Vă prezentăm declaraţia de presă a deputatului PSD Bogdan Diaconu în contextul manifestărilor organizate de  secui pentru autonomie:

„Marșul secuilor de astăzi face parte din categoria manifestărilor anti-statale și anti-românești tot mai dese din ultima perioadă, iar acest tip de activități trebuie interzis prin lege. Fac de aceea un apel către toți parlamentarii și către toate partidele românești să sprijine adoptarea proiectului meu de lege aflat în dezbaterea Parlamentului care prevede interzicerea manifestărilor și a organizațiilor de tip extremist. Prin această lege, activitățile de disoluție și dezintegrare a statului român, care atacă în mod direct fundamentele Constituției, ar deveni istorie.
Marșul de astăzi pentru secesionsim pe baze etnice intră sub incidența propunerii mele legislative care prevede la art. 1 că ”Orice manifestări (întruniri, tabere, conferințe, mitinguri) care prin obiectul, desfășurarea sau mesajele lor aduc atingere directă sau indirectă art. 1 alin. 1 din Constituția României sunt interzise pe teritoriul statului român”.
Libertatea de exprimare nu poate fi folosită pentru încălcarea Constituției și pentru distrugerea unității statului român. La art. 30 din Constituție, alin. (7), se precizează de altfel că ”Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”. Așadar, manifestarea de astăzi pentru autonomie teritorială încalcă în mod flagrant Constituția României, iar pentru ca acest lucru să nu se mai repete este nevoie de adoptarea legii pentru interzicerea manifestărilor și organizațiilor de tip extremist aflate acum în dezbatere la Parlament.
(Textul legii aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13498).”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.