Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Traian Băsescu: O criză în sistemul de transport maritim global, cu mult mai gravă decât criza bancară

Publicat: duminică, 27 octombrie 2013

Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la cea de-a XIV-a Adunare Generală a Asociației Internaționale a Universităților Maritime, că mai gravă decât criza bancară ar fi o criză în sistemul de transport maritim global.

Șeful statului le-a mulțumit celor care îi pregătesc pe viitorii stăpâni ai mărilor și oceanelor, spunând că aceștia stăpânesc două treimi din planetă.

”Ei sunt cei care asigură 90% din comerțul mondial al navelor, dar mai ales cu priceperea lor, pricepere pe care le-ați dat-o dumneavoastră. Industria shippingului este cu siguranță una din industriile care au mari perspective de dezvoltare, și nu o industrie care se pregătește să apună, răpusă de criteriile globalizării”, a precizat Traian Băsescu.

Acesta a subliniat faptul că această industrie este un motor al proceselor globale.

”Anii aceștia am trecut printr-o mare criză, se spune că cea mai mare după cea din 1929. Discutând la nivel politic ce a însemnat criza bancară începută în SUA și extinsă în Europa, mă întrebam care ar fi efectul dacă o singură zi flota globală s-ar opri. Ar fi cu mult mai grav și cu urmări mult mai puternice decât criza băncilor. Gândul acesta mi-a venit nu pentru că aveam nevoie de comparații ca politician, ci pentru că realizam că poate fi ceva și mai rău decât criza bancară. Ar fi o criză intervenită în sistemul de transport maritim global, iar această criză nu este sigur evitată pentru că ea poate fi generată dacă sistemul de educație pentru marină n-ar ține pasul cu evoluțiile tehnologice și cu nevoile economice globale din acest moment și din viitor”, a conchis Băsescu.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17529

Publicat de la data oct. 27 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 iunie 2019, 7:01
 

V
Soare
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:30
Apus: 21:02
Prognoza 17 iunie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
32°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

E
Predominant senin
19°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 15-06-2019 Ora : 23 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 15 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 23 Zonele afectate : conform textului Fenomene : disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 23 Fenomene vizate: disconfort […]

Loto

Horoscop

  • 214.951 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team