Bogdan Diaconu: Proiect legislativ de combatere a extremismului maghiar

    ”Am depus astăzi la Parlament un proiect de lege pentru interzicerea extremismului în toate formele sale de exprimare, inclusiv prin interzicerea prezenței în România a cetățenilor străini vinovați de acțiuni anti-românești.”, anunţă printr-un comunicat de presă, deputatul PSD, Bogdan Diaconu.

        Practic, acest proiect oferă un instrument legal interzicerii efective a manifestărilor extremiste pe teritoriul național, fie ele întruniri, tabere, conferințe sau mitinguri care, prin obiectul, desfășurarea sau mesajele lor aduc atingere directă sau indirectă art. 1 alin. 1 din Constituție care prevede că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Proiectul de lege prevede de asemenea ca persoanele de cetățenie străină care promovează public în statele lor de origine, pe teritoriul României sau oriunde altundeva mesaje care aduc atingere directă sau indirectă art.1 alin.1 din Constituția României să fie considerate indezirabile pe teritoriul României, iar persoanele cu statut diplomatic care săvârșesc acțiuni anti-constituționale să fie declarate persona non-grata.
Pentru a opri extremismul la sursă, proiectul propune ca partidele politice, fundațiile, ONG-urile sau orice fel de organizații juridice sau non-juridice înregistrate în afara României care promovează mesaje și/sau desfășoară acțiuni care aduc atingere directă sau indirectă art.1 alin.1 din Constituția României să fie interzise pe teritoriul României.
Proiectul de lege dorește astfel să ofere autorităților instrumentul legal de a face respectată Constituția României pe teritoriul statului român în ceea ce privește pilonii săi fundamentali. Până în prezent, autoritățile române au asistat neputincioase la dezvoltarea rapidă și virulentă a mișcărilor și acțiunilor anti-statale, cu aport străin, din cauză că nu dețineau formula legală specifică și dedicată prin care asaltul activităților anti-constituționale să poată fi oprit.
Acesta este cel al doilea proiect legislativ dintr-un pachet de legi pentru combaterea extremismului maghiar pe care le propun dezbaterii Parlamentului cu scopul de a opri o dată pentru totdeauna ascensiunea mișcărilor anti-românești.

       Primul proiect, depus la Camera Deputaților în aprilie 2013, se referă la interzicerea finanțării mascate din străinătate a activității politice prin intermediul ONG-urilor și fundațiilor, stratagema utilizată de Laszlo Tokes pentru a întreține un focar de extremism în Transilvania pe banii Ungariei.

Proiectul legislativ

Expunerea de motive

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.