Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Bolile infectioase pediatrice specifice sezonului de vara

Publicat: sâmbătă, 01 iunie 2013

Președintele Asociației Române Pro Imunizare (ARPI), Dr. Oana Falup Pecurariu, participă zilele acestea, la Milano, la conferința anuală a Societății Europene de Boli Infecțioase Pediatrice (ESPID), fiind primul medic român invitat să susțină o prezentare, tema aleasă fiind „Infecțiile mixte viro-bacteriene în pneumonia comunitară la copil”.

Lucrarea este o trecere în revistă a tuturor datelor existente în literatura de specialitate în ce privește pneumonia și cauzele acesteia. În ultimii 10-15 ani, numeroase date epidemiologice și biologice au demonstrat că virusurile respiratorii contribuie la infecțiile bacteriene prin mecanisme specifice. Recent s-a descoperit că rinovirusurile sunt apte să favorizeze aderarea pneumococului de epiteliul respirator, facilitându-i intrarea acestuia în arborele bronsic. Concluzia este una singură: aproximativ o treime dintre cazurile de pneumonie sunt coinfecții între virusuri și bacterii.

Prin urmare, există multiple argumente care susțin afirmația conform căreia vaccinarea corectă a copiilor, inclusiv cea antigripală, are un efect protector asupra infecțiilor bacteriene, prevenind apariția acestora.

„Studiile demonstreză eficacitatea vaccinurilor, dovadă stând boli grave care au fost eradicate prin vaccinare. Aceste dovezi sunt mult mai numeroase și riguroase din punct de vedere științiific, răspunzând tuturor întrebărilor celor care au încă un semn de întrebare în privința vaccinării”, menționează Dr. Oana Falup Pecurariu.

Recomandări pentru sezonul de vară
În contexul creșterii considerabile a numărului de îmbolnăviri ca urmare a bolilor infecţioase pediatrice, la care se adaugă rata din ce în ce mai scăzută a acoperirii vaccinale în România, specialiștii trag un semnal de alarmă și atenționează părinții asupra implicațiilor ce pot apărea la copii.

„Recomand părinților să fie în permanentă legatură cu medicul de familie pentru a primi toate informațiile de care au nevoie în ce privește schema de imunizare și momentul administrării fiecărui vaccin. Și pentru că începe sezonul concediilor, recomand tuturor părinților să ia cu ei în vacanță și carnetul de vaccinări al copilului,” precizează Dr. Oana Falup Pecurariu.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7161

Publicat de la data iun. 1 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 februarie 2020, 14:32
 

N
Noros
8°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 53%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:06
Apus: 17:53
Prognoza 23 februarie 2020
Zi
 

VSV
Înnourat
12°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Noros
6°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 266.248 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team