Brașov: Parteneriat pentru dezvoltarea urbană

Biroul Băncii Mondiale din România şi primăria municipiului Braşov au semnat astăzi un acord de servicii de asistenţă tehnică (RAS) pe baza căruia municipalitatea va fi sprijinită în vederea punerii în aplicare a unor soluţii de dezvoltare de natură să stimuleze creşterea şi să îmbunătăţească nivelul de calitate a vieţii braşovenilor.

Brașovul este un oraş cu un potenţial economic uriaş, însă se confruntă cu provocarea de a asigura de o manieră eficientă planificarea, prioritizarea, proiectarea şi executarea investiţiilor de capital menite a genera rezultate economice mai bune pentru braşoveni.

„Mă bucur să mă aflu astăzi în Braşov pentru semnarea a ceea ce constituie un angajament foarte inovativ şi promiţător – colaborarea nemijlocită cu primăriile din România“, a declarat Tatiana Proskuryakova, Director de Ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria. “Brașovul este o zonă urbană atractivă şi dorim să ne asigurăm că primăria poate valorifica la maximum numeroasele beneficii economice şi geografice pe care le are, pentru a se transforma într-o importantă zonă de creştere economică şi de dezvoltare pe harta României“.

Banca Mondială va furniza asistență tehnică primăriei din Braşov pe o perioadă de trei ani. Scopul acestui gen de asistenţă este acela de a ajuta Braşovul să-şi valorifice poziţia geografică şi potenţialul pentru a-şi revitaliza modelul de dezvoltare şi pentru a promova inovația.

Banca Mondială va avea în vedere trei zone principale:

  1. Consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, cu accent pe sprijinirea îmbunătăţirii proceselor de planificare şi implementare a proiectelor, îmbunătăţirea gradului de sustenabilitate financiară a municipalităţii şi elaborarea unui program de investiţii multianual;
  2. Îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, prin identificarea unor bunuri neutilizate la adevăratul lor potenţial şi care ar putea fi valorificate mai bine în vederea susţinerii obiectivelor de politici publice pe care şi le propune primăria. În plus, va fi acordat sprijin şi pentru adoptarea bunelor practici internaţionale pentru dezvoltarea urbană, precum şi pentru abordarea activităţilor de reabilitare a cartierelor cu arhitectură veche.
  3. Îmbunătăţirea competitivităţii zonei metropolitane, cu accent pe consolidarea capacităţii locale pentru a susţine un dialog eficient între mediul privat şi cel public, în vederea promovării priorităţilor de dezvoltare ale municipiului şi crearea unui model pentru „Brașovul Inovativ“, inclusiv pilotarea unor soluţii ieftine şi inovative la nivel de municipiu.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.