Spre bucuria grupului ”friguroșilor”: Se schimbă legislația privind furnizarea agentului termic în București

RADET va porni mai devreme furnizarea caldurii in apartamente si o va opri mai tarziu.

La cererea Primariei Capitalei, Guvernul va modifica legislatia. Reprezentantii primariei spun ca decizia a venit la cererea cetatenilor.

Societaţile de distribuţie a agentului termic incep sa furnizeze acum caldura in blocurile racordate daca, timp de trei zile consecutiv, temperatura medie exterioara scade sub 10 grade Celsius, in intervalul orar 18.00-06.00. Asta prevede acum Hotararea Guvernului nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea si utilizarea energiei termice.

La solicitarea Primariei Capitalei, Guvernul a elaborat un proiect de act normativ, prin care se modifica Regulamentul respectiv, astfel incat acest interval de timp se reduce la orele 20.00-06.00. Asadar, regiile de termoficare vor putea livra mai repede agent termic la inceputul sezonului rece, dat fiind ca din perioada de raportare au fot scoase doua ore in care in mod obisnuit temperaturile sunt mai ridicate, iar regulamentul se aplica acum pentru un interval de timp de raportare in care temperaturile sunt mai scazute.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.