Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Bruxelles: Pachetul Mobilitate I (rutieră), adoptat

Publicat: miercuri, 05 decembrie 2018

Reuniunea Consiliului UE Transport, Telecomunicaţii, Energie (TTE) desfășurată în 3 decembrie a.c. la Bruxelles, sub președinția austriacă a Consiliului Uniunii Europene (PRES AT), a adoptat, după mai multe runde de negocieri, abordarea generală pentru Pachetul Mobilitate I (rutieră).

România, prin ministrul Transporturilor Lucian Șova, a susținut pe tot parcursul negocierilor interesele transportatorilor și conducătorilor auto români și a depus toate eforturile pentru identificarea unor soluții rezonabile și echilibrate de compromis, care să asigure un impact financiar și administrativ cât mai scăzut pentru activitatea acestora.

Referitor la aspectele sensibile din pachet, urmare și a solicitărilor și eforturilor României din timpul negocierilor, s-au obținut: eliminarea obligației privind întoarcerea acasă a vehiculului, perioada de prohibiție la cabotaj a fost redusă de la 14 zile (varianta inițială de compromis) la 5 zile și se vor excepta de la regulile de detașare tranzitul și operațiunile de transport internațional bilateral.

Pachetul Mobilitate I este una dintre reformele esențiale ale sectorului transportului rutier care se referă la condițiile de lucru ale șoferilor, normele speciale de detașare a conducătorilor auto în transportul internațional, accesul pe piața transportului rutier.

In viziunea inițiatorilor, reforma este menită să asigure un echilibru între condițiile de muncă adecvate pentru șoferi și libertatea operatorilor de a furniza servicii transfrontaliere. De asemenea, va oferi o modalitate mai clară de aplicare a regulilor din acest sector și va pune capăt interpretărilor naționale divergente.

Textele convenite în cadrul reuniunii Consiliului TTE din 3 decembrie a.c. reprezintă poziția acestuia pentru negocierile cu Parlamentul European, în vederea obținerii unui acord asupra formei finale a documentului.

In viziunea inițiatorilor, Pachetul de mobilitate rutieră are ca scop armonizarea și simplificarea regulilor aplicabile în transport, o mai bună implementare a acestora în toate statele membre, susținerea echității sociale, reducerea impactului negativ al transportului rutier asupra mediului înconjurător și încurajarea inovației.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=106840

Publicat de la data dec. 5 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

17 decembrie 2018, 13:19
 

NE
Precipitaţii
0°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -7°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 18 decembrie 2018
Zi
 

NE
Zăpadă
0°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

NE
Rafale
-3°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:30 si 12:00 In zona : Județul Sibiu: zona de munte;Județul Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Șura Mare, Turnu Roșu, Sadu, Șura Mică, Boița;Județul Mureş: zona joasă; Se vor semnala : ninsori moderate cantitativ care local […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 06:00 si 12:00 In zona : Județul Bistriţa-Năsăud;Județul Maramureş: zona de munte;Județul Maramureş: Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Tăuții-Măgherăuș, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Mireșu Mare, Satulung, Recea, Dumbrăvița, Suciu de Sus, Cupșeni, Cernești, Lăpuș, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 06:00 si 12:00 In zona : Județul Argeş: zona de munte;Județul Dâmboviţa: zona de munte; Se vor semnala : ninsori în general moderate cantitativ care local, îndeosebi la altitudini de peste 1200 m, vor determina depunerea unui strat de […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 06:00 si 12:00 In zona : Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : viscol: ninsoare însoțită de vânt cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h care determină vizibilitate de sub 100 […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-12-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 05:20 si 08:00 In zona : Județul Vrancea: zona joasă; Se vor semnala : precipitații mixte, care local vor depune polei.

Loto

Horoscop

 • 161.527 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team