Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Bucureşteanul DUMITRU COMĂNESCU (111 ani şi 3 luni), declarat oficial al treilea cel mai longeviv bărbat al Planetei!

Publicat: marți, 18 februarie 2020

DUMITRU COMĂNESCU a fost premiat de către Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, CSMB, cu suma de 5.000 lei și o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieții şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităţii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului și preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”.

Până în prezent, în cadrul Proiectului VIEȚI CENTENARE demarat în decembrie 2018 și adresat tuturor seniorilor care au împlinit vârsta de cel puţin 100 de ani şi care au domiciliul stabil în București au fost depuse 103 dosare eligibile.

Pe 29 iunie 2019, DUMITRU COMĂNESCU a fost declarat oficial de către Directia pentru Evidența Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne “Cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”, urmare a demersurilor efectuate de CSMB.

Născut pe 8 noiembrie 1908, DUMITRU COMĂNESCU este la ora actuală al 3-lea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului  „Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor (“100  verified oldest men”) şi a 72–a cea mai vârstnică persoană în viaţă (“100 oldest living people”).

Acest clasament a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia desemnării şi recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani (s-a născut pe 5 martie 1907).

Pe locul II se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908, „podiumul” mondial al Centenarilor fiind completat de românul DUMITRU COMĂNESCU.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Oldest_people

Cel mai vârstnic om din lume trăiește tot în Japonia și este o femeie – Kane Tanaka. Ea a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani și a primit anul trecut distincția Guinness World Records.

DUMITRU COMĂNESCU s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova.

Secretul longevităţii sale a fost şi este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti.

Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să își găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică.

Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, domnul Comănescu s-a apucat din nou de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, așa încât şi-a prelungit activitatea…

Noi îl felicităm, îi urăm viaţă lungă şi ne mândrim cu Decanul de vârstă al Bucureştilor, al ţării şi al uneia dintre cele mai frumoase iniţiative a Primarului General, Gabriela Firea!

Dosarele din cadrul proiectului VIEȚI CENTENARE se depun la punctul de lucru al CSMB din Bd. 1 Mai nr. 28, sector 6, iar toate detaliile le regăsiți pe: http://www.cs-mb.ro/proiect-vieti-centenare.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=112646

Publicat de la data feb. 18 2020. Categorii ACTUALITATE, BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

6 iunie 2020, 4:29
 

N
Parţial înnourat
17°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 7 iunie 2020
Zi
 

ENE
Înnourat
26°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NNE
Predominant senin
14°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 301.098 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team