Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

BUCUREȘTI: Parcări pentru biciclete securizate cu aplicații IT

Publicat: vineri, 29 iunie 2018

Sectorul 4 al Municipiului București va implementa în perioada imediat următoare un proiect pilot privind amenajarea, în spațiile publice, a unor containere speciale destinate depozitării în siguranță a bicicletelor.

Astfel, bicicliștii din sectorul 4 nu vor mai fi obligați să-și care bicicletele pe scările blocurilor și nici nu vor mai bloca culoarele de pe etaje, ci le vor lăsa într-un spațiu sigur, monitorizat video. Primul container de acest fel, folosit deja cu succes în Olanda, urmează să fie amplasat în zona Palatului Copiilor din sectorul 4 și va oferi posibilitatea tuturor celor ce locuiesc în zonă ori vin în Parcurile Tineretului și Parcul Lumea Copiilor să-și exprime opinia cu privire la oportunitatea achiziționării a cel puțin 30 de astfel de spații.

Accesul în aceste containere va fi posibil doar prin intermediul unei aplicații mobile ce va oferi fiecărui utilizator două coduri de acces. Unul ce va deschide ușa, iar al doilea ce va deschide lacătul electronic ce blochează bicicleta. Conform proiectului întocmit de Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, accesul în aceste containere va fi gratuit în primul an, iar ulterior, utilizatorii vor plăti o chirie modică ce va acoperi costurile de întreținere a spațiilor.

Infrastructura destinată bicicliștilor va continua însă și cu montarea de rastele metalice în zonele tuturor stațiilor de metrou, în curtea liceelor ori în orice alt loc în care utilizatorii vehiculelor pe două roți le vor transmite ca propuneri/sugestii către Direcția Mobilitate Urbană a sectorului 4.

În plus, în fiecare parcare publică nou amenajată în sectorul 4, doritorii vor avea la dispoziție gratuit biciclete Pegas pe care le vor putea folosi în sistem ride-sharing.

Totodată, este important de menționat faptul că începând de astăzi, cei care nu au o bicicletă dar vor totuși să facă mișcare, pot închiria una de la centrul de închiriei pe care care compania I’Velo tocmai l-a deschis la intrarea în Parcul Lumea Copiilor.
„Suntem obligați să le oferim bicicliștilor soluții moderne de depozitare a bicicletelor, adaptate unei capitale europene. Este un proiect pilot, unic în România, așa că după ce vom monta primul container, mă aștept ca un număr mult mai mare de utilizatori să ne transmită sugestiile lor!”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=100072

Publicat de la data iun. 29 2018. Categorii BUCUREȘTI, IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 septembrie 2019, 8:12
 

VNV
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 66%
Vânt: 0 km/h VNV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:53
Apus: 19:29
Prognoza 15 septembrie 2019
Zi
 

NNE
Parţial însorit
26°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

SV
Senin
12°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.768 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team