Industria de robotică din Europa vine în 2019 la Bucureşti!

În perioada 20-22 martie 2019, România va fi gazda celui mai mare eveniment de robotică din Europa: Forumul European al Roboticii – locul de întâlnire anual al industriei de robotică, ce va reuni peste 1 000 de cercetători, ingineri, manageri şi un număr din ce în ce mai mare de antreprenori şi oameni de afaceri de pe continent.

În cadrul evenimentului, ce va avea loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, vor fi prezentate aplicaţii în domeniul roboticii, cercetări aflate în derulare sau finalizate, se va discuta despre reglementări la nivel european în acest domeniu, dar şi subiecte precum roboetica şi educaţie digitală.

Anul acesta, la Forumul European al Roboticii (ERF2019) ce se va desfășura România, vom marca 10 ani de existență și faptul că a devenit principalul eveniment dedicat roboticii în Europa, cu peste 1000 de participanți. În cadrul acestuia, experți europeni de top vor prezenta strategii din domeniul AI și robotică menite să îmbunătățească viața oamenilor și a societății.

Un aspect important în perioada următoare îl va reprezenta rolul jucat de regiuni în viitoarele rețele de Huburi de Inovare  Digitală (DIH) ce s-au format în cadrul unui recent proiect H2020. Huburile de Inovare Digitală sunt gândite să ofere un ecosistem sustenabil pentru factorii implicați în domeniul roboticii pentru a contribui la digitalizarea industriei și, ulterior, la crearea de noi locuri de muncă și creșterea economiei în toate regiunile, inclusiv regiunile din România.” – Reinhard Lafrenz, Secretar General euRobotics.

Anul trecut, cu sprijinul organizaţiilor din întreaga ţară, am reuşit să punem România pe locul 3 pe harta roboticii europene. Anul viitor aducem robotica din Europa în România! Dincolo de importanţa Forumului European al Roboticii în sine, eu cred că este o mare oportunitate pentru România. Mi-aş dori ca firmele autohtone din domeniul roboticii, precum şi instituţiile de învăţământ să poată profita de această ocazie pentru a se prezenta şi pentru a pune bazele unor parteneriate viitoare solide.” – Ana-Maria Stancu, Preşedinte Asociaţia E-Civis, organizator local al Forumului.

De la prima ediție din San Sebastian în 2010, Forumul European al Roboticii s-a dezvoltat într-un eveniment de importanță majoră în industria europeană a roboticii, având sute de participanți în fiecare an. Ultima ediția a acestui Forum, din 2018, a avut loc în Tampere, Finlanda.

Forumul European al Roboticii este organizat de euRobotics sub umbrela SPARC, un parteneriat public privat pentru dezvoltarea roboticii in Europa. ERF 2018 este găzduit de Asociația E-Civis, în colaborare cu Universitatea Politehnică din București și Universitatea București, Facultatea de Matematică și Informatică.

Despre euRobotics și SPARC

euRobotics este o organizație non-profit cu sediul în Bruxelles ce are drept obiectiv dezvoltarea roboticii în beneficiul economiei și societății europene. Cu un număr de peste 250 de membri, euRobotics oferă comunității de robotică instrumentul numit SPARC, de colaborare în parteneriat public/privat cu Comisia Europeană. (www.eu-robotics.net)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.