Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Bugetul UE pe 2018 aprobat : sprijin pentru tineri, creştere economică, securitate

Publicat: vineri, 01 decembrie 2017

Pentru anul viitor, eurodeputații au aprobat fonduri mai mari pentru tinerii şomeri, precum şi finanţare suplimentară pentru IMM-uri, programe de cercetare şi Erasmus.

Cifrele agreate în discuțiile de conciliere pentru bugetul UE pe 2018 sunt 160,1 miliarde de euro pentru angajamente și 144,7 miliarde euro pentru plăți.

 Acordul provizoriu încheiat de Parlament cu Consiliul privind bugetul UE pentru 2018 la data de 18 noiembrie a fost adoptat miercuri cu 295 de voturi pentru, 154 împotrivă şi 197 de abţineri. Preşedintele Antonio Tajani a semnat documentul prin care acest buget intră în vigoare.

 Membrii echipei de negociere a Parlamentului au făcut următoarele declaraţii după vot:

„Parlamentul este mulțumit de bugetul UE pentru 2018. Am ajuns la un acord, deoarece prioritățile noaste au fost să dăm un impuls programelor care vor pregăti UE pentru viitor și să îi protejăm pe europeni – cercetarea prin programul Orizont 2020, mobilitatea tinerilor prin Erasmus+ și ErasmusPro, programe de infrastructură  precum Mecanismul pentru Interconectarea Europei și sprijin pentru IMM-uri prin COSME. Am reușit de asemenea să creștem finanțarea pentru programele privind securitatea, politica de azil și politica de vecinătate, a spus președintele comisiei pentru bugete, Jean Arthuis (ALDE, FR).

 

“Acest buget oferă ceea ce aşteaptă cetăţenii UE aşteaptă de la Europa: locuri de muncă şi creştere economică pe de o parte, securitate pe de altă parte. Investind in cercetare, infrastructură, educaţie şi IMM-uri, vom deveni mai competitivi, o economie orientată spre viitor. În ceea ce priveşte securitatea, am reuşit să consolidăm Europol şi Eurojust, aşa încât aceste instituţii să asigure o mai bună cooperare şi coordonare în lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate în UE. Am transmis un mesaj clar că sprijinul UE pentru ţările din afara UE nu e automat: Turcia se îndepărtează de valorile UE şi am decis să reducem cu 105 milioane finanţarea propusă de Comisie”, a declarat raportorul principal (secţiunea Comisie) Siegfried Mureșan (PPE, RO).

 

Ce reprezintă angajamentele și plățile?

Având în vedere nevoia de a gestiona acțiuni multianuale (de ex finanțarea unui proiect de cercetare care durează 2-3 ani), bugetul UE face distincția între creditele pentru angajamente (costul tuturor obligațiilor legale contractate în anul financiar actual, cu posibile consecințe în anii următori) și creditele pentru plăți (banii plătiți efectiv în anul actual, posibil pentru a implementa angajamentele luate în ani anteriori).

Sursa: Parlamentul European

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88332

Publicat de la data dec. 1 2017. Categorii EXTERN, UNIUNEA EUROPEANĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

15 decembrie 2018, 12:32
 

NE
Precipitaţii
0°C
29 km/h
Perceput de temperatură: -11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 29 km/h NE
Rafale de vânt: 47 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:45
Apus: 16:36
Prognoza 16 decembrie 2018
Zi
 

ENE
Ploaie
5°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

NE
Ploaie
2°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:30 si 08:00 In zona : Județul Călăraşi; Se vor semnala : precipitații mixte care local depun polei
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 14-12-2018 Ora : 11 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 14 decembrie, ora 19 – 16 decembrie, ora 18Fenomene vizate: ninsori, lapoviță, ploi și poleiZone afectate: conform textului […]

Loto

Horoscop

  • 161.035 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team