Bulgaria este în căutarea premierului interimar

Preşedintele bulgar Rosen Plevneliev ar putea desemna ca premier interimar al Bulgariei un diplomat care trăieşte şi lucrează în străinătate, informează luni presa bulgară. Printre variantele vehiculate se numără ambasadorul Bulgariei la Berlin sau cel de la Bucureşti, indică surse citate de cotidianul bulgar „Standard”.

Plevneliev ar fi decis, alături de oamenii săi de încredere, pe cine va nominaliza, căutând un bărbat în vârstă de peste 35 de ani, economist fără afiliere politică, care să lucreze pentru Bulgaria în Europa și care să fie respectat la Bruxelles, enumeră cotidianul Standard.

Experţii speculează că o persoană care se potriveşte acestui profil ar fi ambasadorul bulgar la Berlin, Radi Naidenov, respectat în cercul Angelei Merkel şi diplomat cu studii în Relaţii Internaţionale la Universitatea de Economie Naţională şi Mondială din Sofia, citează Novinite.  Un alt nume vehiculat este cel al lui Aleksandr Filipov, ambasadorul Bulgariei în România, angajat al Ministerului de Externe din 2002.

Alegerile anticipate sunt prevăzute pentru 12 mai, cu doar două luni înaintea termenului din iulie.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.