Şeful ANL, reţinut de poliţişti

Fostul director al Spitalului Obregia din Capitală, George Marcu, în prezent şef al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, şi alte trei persoane a fost reţinuţi pentru 24 de ore, luni seară, în dosarul prejudiciului creat unităţii sanitare.

Polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. au efectuat șapte percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unui grup infracţional constituit din șapte persoane, specializat în infracţiuni în domeniul achizițiilor publice. Este vorba despre achiziții publice pentru reparații și construcții la Spitalul Obregia, prin care a fost produs un prejudiciu de 5,2 milioane de lei. Printre persoanele vizate se află și fostul director al unității George Marcu, șeful ANL. Marcu este acuzat de fraudă.

Neregulile au fost înregistrate pe vremea când Marcu era director la Spitalul Obregia.

Membrii grupării sunt suspectați că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică de la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi construcţii.

Lucrările respective au fost supraevaluate, iar apoi au fost urmate de înregistrarea unor cheltuieli fictive şi de cesionarea societăţilor prestatoare către terți în vederea împiedicării verificărilor fiscale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 3.800.000 lei în dauna instituţiei sanitare şi la 1.400.000 lei în dauna bugetului de stat.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi conduse în vederea audierii 15 persoane, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.