Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

BURSA SAB 2018 a fost câștigată de studenții de la Politehnică

Publicat: marți, 23 octombrie 2018

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București&Accesorii au premiat sâmbătă, 20 octombrie, câștigătorul ediției a V-a a Concursului de Idei Inovative pentru Industria Automobilelor, Bursa SAB – ”Propulsăm viitorul”, echipa ECOSTAR România, formată din 7 studenți de la Facultatea de Inginerie Aerospațială – Universitatea Politehnică din București. Tema ediției din acest an a fost ”ECO-mobilitate. Ecologic. Competitiv. Original”.

Proiectul câștigător este Monopostul ECOSTAR-JUSTIN, un autovehicul menit să revoluționeze mobilitatea în orașele mari. ECOSTAR România a realizat primul monospot electric de stradă low-cost din lume, cu cele mai noi tehnologii din punct de vedere al automatizării și al siguranței, care are ca scop reducerea poluării și a traficului din orașele aglomerate.

Produsul este nou atât prin natura unui design aparte, menit să reducă forța de rezistență la înaintare cât și prin tehnologia de ultimă generație folosită la realizarea acestuia. Proiectul promite înglobarea tehnologiilor inovative din domeniul mecanic, electric, IT, printare 3D. Principalul obiectiv al echipei ECOSTAR România este acela de a realiza o mașină electrică, sigură, rapidă și inteligentă.

Peste 30 de proiecte au fost înscrise în concurs, respectând  tema ediției. Au fost acceptate propuneri pentru orice tip de vehicul motorizat sau terestru, echipament sau componentă care ar putea schimba viitorul transportului autonom.

Printre cele mai interesante proiecte înscrise de tinerii inovatori, dar și de inventatori recunoscuți deja pe plan național și internațional, se numără:

  • RTiL- real time intuitive lamp, un dispozitiv destinat sigurantei rutiere, scopul principal fiind  avertizarea in timp real a participantilor la trafic asupra evenimentelor si conditiilor de circulatie (lucrari, devieri, denivelari, etc.)

  • un carburator cu pulverizarea benzinei prin centrifugare

  • un dispozitiv inteligent adaptabil cu scopul de a modula dinamic fluxul de aer prin compartimentul motor al autovehiculelor rutiere în funcție de climă, SW Smart Clima Cover

  • o bicicletă electrică autonomă care utilizează energia solară ca sursă principală de alimentare, un concept inovativ propriu privind construcția de biciclete prin personalizarea arhitecturală și dimensională a componentelor: cadru, roți, ghidon, șa, pedale

Cea mai impresionantă inovație a fost răsplatită cu o bursă în valoare de 10.000 de lei, care a fost oferită în cadrul unei ceremonii oficiale, în cadrul Salonului Auto București și Accesorii, cel mai reprezentativ eveniment dedicat industiei auto din România.

Criteriile folosite în procesul de evaluare a proiectelor înscrise în concurs au fost: noutatea produsului, aplicabilitatea acestuia în viața reală, gradul de utilitate, posibilitatea de comercializare și realizare în serie, precum și existența soluțiilor de punere în practică. Aplicaţiile au fost evaluate de către o comisie formată din 3 membri, experți în domeniul auto.

Este o recunoaștere a muncii noastre, care aprinde și mai tare flacăra dorinței de reușită pe viitor. Monopostul ECOSTAR-JUSTIN este, într-adevăr, un proiect întrăzneț la care echipa noastră lucrează de mai mulți ani. Faptul că am câștigat acest premiu în an centenar trebuie să ne mobilizeze și mai mult și să ne facă mai responsabili față de ceea ce vom lăsa pentru generațiile viitoare. Îndemn toți tinerii dornici de afirmare, pasionați și dedicați inovației, să facă un pas în față, să fie puternici și să nu se dea bătuți niciodată”, a declarat Beniamin Zotescu, Președintele ECOSTAR România.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105346

Publicat de la data oct. 23 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

22 februarie 2019, 5:19
 

VSV
Parţial noros
3°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:05
Apus: 17:54
Prognoza 23 februarie 2019
Zi
 

NE
Înnourat
1°C
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

N
Parţial înnourat
-6°C
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-02-2019 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 14 - 23 februarie, ora 16Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare […]

Loto

Horoscop

  • 184.137 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team