Burse de studiu pentru copiii supradotați: „Schimbă destinul unui copil supradotat”

Asociaţia Centrul Gifted Education organizează un concurs de burse de studiu pentru copiii supradotaţi. Suma de 81.859 lei reprezentând fondul de burse provine din Campania de strângere de fonduri prin care clienţii şi angajaţii Lidl România au donat în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2018 în magazinele din întreaga țară pentru a susţine Campania “Schimbă destinul unui copil supradotat” în Programul Academic Naţional al Centrului Gifted Education pentru copiii supradotaţi.

Doar 1 la mie din 200.000 de copii supradotaţi din România au beneficiat de o educaţie pe măsură IQ-ului lor. Potrivit legislaţiei în vigoare, copiii supradotaţi au dreptul la educaţie diferenţiată. De 11 ani legea 17/2007 nu se aplică, aceşti tineri cu potenţial fiind la voia sorţii, confruntându-se cu riscuri sociale şi adversităţi care le îngreunează integrarea socială, dezvoltarea emoţională şi ulterior bunăstarea ca indivizi în societate. Centrul Gifted Education schimbă România prin educaţia diferenţiată a copiilor supradotaţi.

Peste 200.000 de copii supradotaţi în România
În România sunt peste 200.000 de copii cu abilităţi înalte, sub 15 ani, însă aceştia sunt marginalizaţi de către colegi sau profesori şi rămân neînţeleşi de mediul social. Dramatic este faptul că 97% dintre aceşti copii supradotaţi se pierd inutil an de an, ajungând să abandoneze şcoala, să nu îşi găsească locul în societate, să sufere de depresie, anxietate, alienare, sau chiar să comită fapte antisociale.

Potrivit specialiştilor, copiii supradotaţi au nevoie să urmeze o educaţie diferenţiată, să fie instruiţi într-un mediu diferenţiat, special conceput pentru ei, pentru a le putea valorifica potenţialul ridicat.

Centrul Gifted Education oferă programe specifice pentru ca ei să îşi cunoască potenţialul. În ultimii 8 ani, Centrul Gifted Education din Bucureşti a aplicat teste validate internaţional pe un număr mai mare de 2.500 de copii din şcolile româneşti, iar statistic vorbind mai mult de jumătate din de copii se încadrează în categoria “supradotaţi”, cu un IQ de peste 130. Asociaţia conduce de 8 ani programe specializate de dezvoltare a potenţialului copiilor supradotaţi, 1500 de copii supradotaţi descoperiţi, 223 de absolvenţi.

Cum poţi aplica pentru bursă de studii?
Începând cu anul academic 2019 – 2020, Centrul Gifted Education încurajează prin politica de burse de studii înscrierea în ani superiori în programul specializat pentru copii supradotaţi conform legii 17/2007. Bursele de studiu pot fi acordate anual până în data de 20 iunie candidaţilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate menţionate în politică, în limita sumelor pe care asociaţia le are la dispoziţie pentru finanţarea burselor şi până la epuizarea acestora. Centrul Gifted Education asigură condiţii egale, transparente şi acelaşi cadru pentru toţi candidaţii la bursă, indiferent de domiciliu, apartenenţă socială, cult, religie, sex sau orientare politică sau orice alte considerente sociale, economice, etnice sau morale. Toate detaliile legate de concursul de burse de studiu sunt făcute publice în mod transparent pe site-ul giftededu.ro, prin newsletter şi prin social media.
Pentru mai multe detalii accesaţi: https: //giftededu.ro/burse-de-studiu/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.