Burse Marie Curie în valoare de 227 milioane EUR

Comisia Europeană invită la depunerea de candidaturi pentru tranșa finală de burse Marie Curie alocate în cadrul celui de-al șaptelea Program-cadru pentru cercetare (FP7, 2007‑2013). Aproximativ 227 milioane EUR, cea mai mare sumă pusă la dispoziție vreodată prin intermediul fondului pentru acțiuni Marie Curie, vor fi acordate în acest an unui număr de aproximativ 1 000 de cercetători cu experiență. Procesul de depunere a candidaturilor se desfășoară până la 14 august 2013.

Androulla Vassiliou, comisarul european responsabil cu Fondul Marie Curie, a declarat: „În vremuri de strictețe bugetară, cheltuielile publice trebuie să fie direcționate către politicile care generează cele mai mari beneficii pentru cetățeni și pentru economia europeană. Bursele noastre Marie Curie asigură un sprijin pentru excelență în cercetare în domenii precum asistența medicală, putând conduce la descoperiri care să transforme viețile a milioane de oameni. Beneficiarii recenți ai burselor Marie Curie au realizat activități de cercetare revoluționare care vizează combaterea hepatitei C și a malariei, de exemplu.”

Bursele individuale Marie Curie sprijină mobilitatea cercetătorilor în Europa și în afara acesteia — și, de asemenea, contribuie la atragerea celor mai buni cercetători străini pentru a lucra în UE. „Prestigiul acțiunilor Marie Curie și excelentul pachet pe care îl oferă m-au motivat să candidez. Am avut astfel posibilitatea să lucrez în Londra și să creez o vastă rețea de colaborări internaționale”, a comentat Armando Arias Esteban din Madrid, care a fost timp de doi ani bursier intraeuropean la Imperial College.

Bursele individuale vor continua să fie acordate în temeiul noilor acțiuni Marie Skłodowska-Curie, în cadrul programului Orizont 2020, care începe în 2014.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.