Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I se vor face în perioada 2-22 aprilie

Conform estimărilor ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, metodologia pentru înscrierea în învăţământul primar va fi aprobată pe 25 martie. Respectiv, cu o săptămână mai devreme de termenul anunţat iniţial.

„Inscrierile in clasa pregatitoare si clasa I se vor face in perioada 2 -22 aprilie, in etapa I. Estimam ca 95%dintre copii vor fi repartizati dupa prima etapa. Cei care nu au gasit un loc, pentru ca refuza unitatea scolara de circumscriptie, intra in etapa a doua, care va avea loc in perioada 8-17 mai”, a spus Remus Pricopie.

XXX

Ministerul Educației Naționale a lansat sâmbătă, 16 martie 2013, în dezbatere publică proiectul de Metodologie pentru înscrierea copiilor în învățământul primar în anul școlar 2013 – 2014. Proiectul conține detaliile referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I. Proiectul de Metodologie a fost elaborat plecând de la experiența anului anterior. Documentul propune maximizarea opțiunilor părinților pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, propune proceduri simplificate și subliniază dimensiunea informării publice, astfel încât informațiile să ajungă în timp util la părinți, respectiv la publicul larg interesat.

Până la aprobarea Metodologiei prin Ordin al Ministrului Educației Naționale, documentul poate suferi modificări, ca urmare a procesului de dezbatere publică. Reprezentanții ministerului vor ține cont de opiniile primite la adresa www.edu.ro, la secțiunea Înscrierea în învățământul primar 2013, până la data de 24 martie. Acolo unde va fi cazul, unele dintre observațiile semnalate vor putea deveni prevederi integrate în documentul final.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.