Rovana Plumb va lansa proiectul Reciclatorul pentru DEEE+uri

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb va lansa luni, 18 Martie 2013, aparatul de colectare şi reciclare a deşeurilor electrice şi electrocasnice (DEEE-uri). Evenimentul va avea loc la Cora Pantelimon, zona Verde a Reciclării, începând cu ora 14.00.

Sistemul inteligent pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice, promovat sub denumirea Reciclatorul, presupune preluarea acestor deseuri de la populatie in centrele comerciale si emiterea la schimb de bonuri valorice utilizabile in acele magazine; urmeaza ca în următoarea lună sisteme similare să poată fi găsite în toate magazinele CORA.

Sistemul integrat conţine: o platforma de cântărire, un scaner, o tableta de preluare a semnăturii, imprimanta pentru emiterea voucher-ului, imprimanta pentru emiterea etichetei pentru deşeu, pentru recunoaşterea magazinului, un monitor cu sistem touch, o tastatura si un mouse.

Campania face parte din proiectul Acord Voluntar, semnat in noiembrie anul trecut între Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, retaileri şi societăţi de colectare şi reciclare deşeuri. In cadrul aceluiasi proiect, a fost lansat deja Bancomatul Verde, amplasat tot in centre comerciale, care preia de la populatie sticle de plastic si doze de aluminiu, in schimbul unor tichete valorice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.